Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

A sasea comunitate Habitat din Cluj se va muta in case din caramida Porotherm

Habitat for Humanity Cluj şi-a propus construirea celei de-a şasea comunităţi din judeţul Cluj. În Comuna Chinteni, la 7 km de Cluj-Napoca, vor fi construite patru case în regim înşiruit, pe un teren de 580 mp donat de una dintre familiile partenere. Casele nu vor avea structura tipică de lemn, ci vor fi construite din cărămidă Porotherm, datorită donaţiei considerabile primite de Habitat for Humanity România la nivel naţional de la compania Wienerberger Sisteme de Cărămizi.

Construcţia caselor din Chinteni a început în martie 2013, cu ajutorul echipelor locale şi internaţionale de voluntari şi continuă până în luna octombrie. Habitat for Humanity Cluj doreşte ca până la sfârşitul anului, toate casele să fie terminate pentru ca familiile să se poată muta în noile locuinţe. Cu ajutorul donaţiei primite de la Wienerberger, Habitat for Humanity România va construi case de cărămida în toată ţara. Cărămida Porotherm este foarte eficientă din punctul de vedere al energiei, căldurii şi durabilităţii.

“Suntem bucuroşi să ne implicăm într-un proiect care ne permite să fim printre cei care ajută o comunitate să prindă viaţă sănătos. Comunităţile sunt formate din oameni care se înţeleg, se ajută reciproc şi ajung să împărtăşească valori comune. Una din misiunile şi valorile Wienerberger este să sprijine comunităţile cu soluţii de locuire sigure, accesibile şi eficiente energetic. Vrem să ajutăm locuitorii comunei Chinteni să devină din nou o comunitate, în adevăratul sens al cuvântului, cu posibilitatea de a se muta în locuinţe care să le arate ce înseamnă cu adevărat acasă”, declară Corneliu Fecioru, Member of the Board Wienerberger Romania, Sales and Marketing.

Familiile beneficiare vor fi familii în nevoie urgentă de locuinţă, monoparentale sau biparentale, cu copii, care să aibă un venit care să le permită să plătească costurile casei lunar, fară dobândă (sumele sunt cuprinse între 25 şi 125 Euro, în funcţie de mărimea casei şi veniturile familiei).

Habitat for Humanity Cluj are déjà programate mai multe echipe de voluntari din Omaha, Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Olanda, Irlanda şi Anglia, dar aşteaptă cu drag şi echipe din România.

„Alături de partenerii noştri de la Wienerberger Sisteme de Cărămizi, cărora le mulţumim încă o dată, Habitat for Humanity România doreşte să demonstreze că noi nu construim doar case simple, decente şi accesibile ca preţ, ci construim comunităţi şi speranţe peste tot unde ne desfăşurăm activitatea”, spune Elena Şerban, Manager General Habitat for Humanity România.

Bucuresti, 12.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *