Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

A preluat afacerea cu sticlă a familiei la 21 ani și a creat un business de 120.000 de euro

Răzvan Romaine Alexandru este, la 27 de ani, managerul unui business de succes, cunoscut mai ales în străinătate. Galle Glass Buzău – un producător de sticlă ce folosește o tehnică celebră – a încheiat 2017 cu o cifră de afaceri de 120.000 de euro, 80% din aceasta fiind reprezentată de exporturi.

Galle Glass produce obiecte decorative din sticlă, prelucrate după o tehnică celebră, descoperită de către Emile Galle, destinate aproape în totalitate exportului. Segmentul de produse cu cele mai mari vânzări este reprezentat de vaze și veioze, iar media comenzii se situează la 500 de euro, clienții majoritari fiind persoane fizice din Japonia, China, SUA, Franța sau Canada.

Unul dintre cei trei producători de profil din Buzău, Galle Glass s-a diferențiat pe piață atât prin diversitatea produselor oferite (vaze, lustre, fructiere, căni, pahare), cât și prin tehnica folosită, dar și prin eficiența serviciului de customer service.

Galle Glass

“Procedeul de producție este amplu, folosim încă tehnica lui Emile Galle, care este dificil de înțeles și de pus în practică. Sticla este pusă în straturi la temperaturi de peste 1.000 de grade Celsius, după care este suflată în matriță, gravată chimic și mecanic. Atenția la detalii și felul personal, apropiat de clienți prin care realizăm procesul de vânzare face ca la fabrică să fim vizitați de clienți veniți special pentru noi chiar și din India”, a explicat Răzvan Romaine Alexandru, manager Galle Glass.

Deși are o vechime de 23 de ani, businessul a fost reinventat de către Răzvan Romaine Alexandru în urmă cu 5 ani, când a preluat afacerea familiei. Înființată în 1996, din pasiunea familiei pentru artă și pentru businessuri diferite, fabrica din Buzău a fost mai întâi un atelier improvizat, dar a ajuns în doar 4 ani la un business cu 40 de angajați. Declinul pieței aproape a scos Galle Glass de pe linia de producție, însă în 2014 Răzvan Romaine Alexandru a preluat managementul continuând pe o linie diferită de business, păstrând însă caracterul inedit al produselor. Astfel, în ultimii doi ani, a investit peste 100.000 de euro în modernizarea liniei de producție, lucru ce a dus la creșterea constantă a brandului. Cifra de afaceri pe 2018 a ajuns la 120.000 de euro, iar pentru 2019 se preconizează o creștere cu 15%.

“Ne dorim ca anul acesta să ne extindem mai mult și pe piața internă, unde considerăm că mai avem de lucrat la consolidarea poziției noastre. Sticlăria decorativ de tip Galle, Daum, Nancy, Mueller, Charder, Scheneider sau produsele personalizate extrem de apreciate printre clienții noștri externi reprezintă atu-ul nostru pe piață” , a mai precizat Răzvan Romaine Alexandru.

Managerul în vârstă de 27 de ani a preluat businessul familiei imediat după terminarea liceului. În paralel a studiat la Conservator fiind în prezent și profesor de pian. Acum, Galle Glass are 15 angajați. Unul dintre obiectivele de business ale lui Alexandru este și extinderea cu o școală de calificare în meseria de sticlar, specialiștii în acest domeniu fiind prea puțini pentru nevoile unei piețe în extindere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *