free download 78 travel guides written by experts

A.P.C. Romania, A.N.P.C. si Consiliul Concurentei lanseaza “Monitorul

preturilor bunurilor de consum”

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) cu sprijinul Guvernului (prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor – ANPC) şi al Consiliului Concurenţei lansează proiectul pilot “Monitorul preţurilor bunurilor de consum”.

Proiectul își propune crearea unui platforme on-line care să afișeze săptămânal prețurile produselor care fac parte din coșul zilnic al populației. Obiectivele proiectului sunt pe de-o parte informarea consumatorilor care vor putea compara prețurile și identifica magazinele de unde pot cumpăra alimentele de bază la cele mai mici prețuri, iar pe de altă parte scăderea prețurilor ca urmare a creșterii concurenței între magazine.

Proiectul pilot va fi implementat în perioada 1 martie 2015 – 31 decembrie 2015 cu finanțare de la bugetul de stat, urmând ca după încheierea acestei perioade susținerea financiară să se realizeze din fonduri europene.

Lansarea acestui proiect are loc în contextul negocierilor de la nivelul Comisiei Europene privind crearea unui instrument similar care sã asigure transparență pe lanțul comercializării produselor de la producător până la raftul magazinelor.

Un proiect similar a fost realizat de Guvernul Greciei, prin Ministerul Comerțului și a avut ca rezultat, după trei luni de la implementare, o scădere a prețurilor cu 7%.

Bucuresti, 14.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *