free download 78 travel guides written by experts

A mai rămas o saptamana pana la startul actiunii “Romania prinde radacini”

Au mai rămas şapte zile până cand Realitatea TV va începe acţiunea de împădurire fără precedent – „România prinde rădăcini”  –  o campanie susţinută de Petrom şi realizată în parteneriat cu RNP Romsilva şi MaiMultVerde.

În zilele de 28, 29 şi 30 octombrie, mii de persoane vor planta arbori în trei dintre judeţele afectate de inundaţiile din vara acestui an.  Oameni simpli, dar şi personalitati care susţin această cauză (actori, sportivi, cântăreţi, politicieni), vor fi prezenţi la acţiunea organizată în localităţile Udeşti-jud. Suceava, Doljeşti-jud. Neamţ şi Comăneşti-jud. Bacău.

Campania “România prinde rădăcini” începe acum, însă este un demers fără precedent de durată. Din cauza defrişărilor masive din ultimele două decenii, în România deficitul de pădure este uriaş, iar intervalul de timp pentru ca arborii să ajungă la maturitate este mare.

În toamna acestui an se vor împăduri suprafeţe de câte cinci hectare în fiecare dintre cele trei judete. Toţi participanţii la acţiunea de împădurire vor deveni proprietarii simbolici ai arborilor care vor purta o placuţă de identificare. În fiecare judeţ, Realitatea TV, susţinută de Petrom şi în parteneriat cu RNP Romsilva şi MaiMultVerde, vor lucra împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Consiliul Local din raza locaţiei plantate. De asemenea, Realitatea TV mulţumeşte celor peste 30 de companii  şi organizaţii care ni s-au alăturat în acest demers.

„România prinde rădăcini” este doar primul pas dintr-o serie de acţiuni care poartă numele „Realitatea – Caţavencu instaurează Cod Verde”. Acesta este rezultatul unei atitudini consecvente a grupului Realitatea-Caţavencu de a promova un jurnalism de calitate, orientat tot timpul spre teme de interes aflate pe agenda românilor care ne sunt telespectatori, cititori, ascultători. Sub sigla „Cod Verde”, o dată pe lună, toate produsele jurnalistice ale grupului vor vor fi „verzi”. Ele vor rezerva un spaţiu editorial consistent temelor legate de împăduriri şi oprirea defrişărilor, de reducerea poluării şi salvarea ariilor protejate, de surse alternative de energie şi stoparea deşertificării României.

Codul Verde instaurat de Realitatea-Caţavencu îi va aduce alături pe jurnaliştii grupului şi pe toţi românii care se simt, la rândul lor responsabili, care vor şi pot să preia iniţiativa şi să se constituie într-o comunitate a celor ce iubesc pur şi simplu România.

Bucuresti, 20.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *