free download 78 travel guides written by experts

A inceput cea de-a patra editie a

Festivalului International de Teatru pentru Copii “ 100, 1000, 1.000.000 de povesti”

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii “ 100, 1000, 1.000.000 de povesti”  a inceput sambata, 4 octombrie, la Teatrul Ion Creanga din capitala.
In fata unui public foarte numeros, festivalul a fost deschis de Teatrul Maria Filotti din Braila cu “ Danila Prepeleac “ de Ion Creanga. Sambata si duminica la Baneasa Shopping City, trupa de teatru  Mr Pejo’s Wandering Dolls Theatre din  Sankt-Petersburg, Rusia  a incantat publicul de toate varstele.    Trupa din Sankt-Petersburg  a fost infiintata in 1993. Intentia fondatorilor a fost de a crea un teatru al culturii carnavalului, al măştilor, al grotescului şi al bufoneriilor. De-a lungul spectacolelor, actorii isi incinta spectatorii cu măşti înspăimântătoare, frumoase, misterioase şi magice, toate preluate din minunatele tradiţii ale Carnavalului European.

Festivalul International de Teatru pentru Copii “100, 1000, 1.000.000 de povesti “ are  un caracter competitional. Juriul de anul acesta este format din importante personalitati ale lumii teatrale mondiale.

“Teatrul este o manifestare artistica foarte importanta care se desfasoara acum si aici. Ne declara doamna Lola Lara Crespo – Lopez directorul „Festivalului  Teatralia” din  Madrid, Spania, si membra a juriului FITC 2008. “ Teatrul este o arta vie care un va putea disparea chiar daca  proiectele  multimedia iau amploare. Iar teatrul pentru copii nu cred sa fie amenintat cu disparitia, fiindca povestile sunt prima forma de reprezentare simbolica a vietii  la care copiii au acces . Povestile sunt si vor continua sa fie necesare pentru intelegerea realitatii.

Este foarte important ca Festivalul “100, 1000, 1.000.000 de povesti “ are loc si mai ales sunt fericita ca am ocazia sa vad productii romanesti de teatru pentru copii. De aceea am si primit cu entuziasm propunerea Teatrului Ion Creanga de a face parte din juriu. Din pacate in Spania, teatrul pentru copii din Romania este  aproape necunoscut”.

Organizator: Teatrul Ion Creanga
Coorganizator si Finantator: Primaria Municipiului Bucuresti
Coorganizatori: TVR si ARCUB
Finantatori: Ministerul Culturii si Cultelor, UNITER
Sponsor principal: Kinder Joy
Sponsori: Sensiblu, Inga TV
Parteneri media: National FM, Radio Romania Cultural, Ziua, Curierul National, 24 FUN, Styler, Diverta, Carturesti, Port.ro, PRwave, VreauCredit.ro, Prichindelulmeu.ro, Observator Cultural, Pipo, Doxi
Parteneri: Anul European al Dialogului Intercultural 2008, Auto Cobalcescu, RATB, METROREX, Casia Communication, RoSms, Coolcards, Baneasa Shopping City
Transportator oficiat: Skoda prin Porsche Bucuresti Aviatiei

Bucuresti, 07.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *