Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

A inceput campania Omul REinverzeste locul!

20 000 de euro pentru proiecte de mediu

Asociația Salvați Dunărea și Delta în parteneriat cu Dorna lansează proiectul ”Omul REînverzește locul!” în cadrul căruia invită comunitățile locale să se implice activ în proiecte de mediu. În perioada 11 iunie-31 octombrie, vor fi sprijinite 20 de activități de igienizare si amenajare a unui spațiu verde important pentru comunitate care, din diverse motive, s-a degradat și își așteaptă o a doua șansă. Cei care vor reuși să convingă prin determinare și plan de organizare vor fi desemnaţi câștigători și vor primi materiale necesare implementării proiectului, în valoare de 1.000 de euro.

Înscrierea proiectelor se va putea face prin intermediul aplicației Omul REînverzește locul! (disponibilă pe pagina de Facebook The RE Concept și prin aplicația de mobil Green Touch, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

Regulamentul concursului este cât se poate de simplu: persoana/persoanele interesate sunt invitate să-și înscrie proiectul în aplicația de Facebook sau cea de mobil, să spună povestea locului ales și importanța acestuia pentru comunitate și să încarce o fotografie care să ilustreze situația actuală a spațiului. Dacă proiectul mobilizează cât mai multe like-uri și persoane dornice să participe la ecologizarea/amenjarea locului, inițiatorul primește sprijinul logistic din partea Asociației Salvați Dunărea și Delta.

“Degringolada imobiliară a înecat în praf și moloz tăpșanele și scuarurile care înconjurau blocurile, închinzând în casă mingi, partide de șah și relaxarea de seară. Convivialitatea urbană, și-așa anemică, a fost redusă la interacțiunea din scara de bloc. Aceeași stare de părăsire a năpădit și multe din satele noastre unde pășunile învecinate au fost transformate în cimitire de deșeuri iar copiii se joacă pe marginea drumurilor, în bătaia roților de tir. Campania noastră – Omul REînverzește locul! – oferă mijloacele de acțiune cetățenilor care refuză să se resemneze și care își vor locurile dragi de lângă casă să țeasă din nou povești.” declara Liviu Mihaiu, Președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Mai multe informații despre cum poate fi înscris un proiect, aici.

Concursul de acțiune civică face parte din proiectul ”Omul REînverzește locul”, implementat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educației Naționale, și susținut de Dorna.

“De-a lungul multor ani în care am dezvoltat acţiuni de responsabilitate faţă de mediu am învăţat că puterea exemplului şi implicarea directă a comunităţilor locale sunt poate singurele şanse reale pentru asumarea unui comportament civic. Daca omul plantează el însuşi un copac sau învaţă de ce este bine să arunce ambalajul de carton în containerul de colectare selectivă, şi nu la gunoi, poate va înţelege şi va respecta mai mult natura. De aceea, Omul REînverzeste locul! este un proiect în care noi credem şi în urma căruia sperăm ca, având şi suportul autorităţilor locale, cele 20 de acţiuni de ecologizare să fie nu doar un rezultat, ci mai ales un început.” declară Mugurel Rădulescu, Public Affairs and Communications Manager, Coca-Cola HBC România şi Republica Moldova.

Printre obiectivele proiectului se numără: dezvoltarea unui comportament prietenos cu mediul în rândul copiilor, popularizarea colectării selective și stimularea comunităților locale în realizarea activităților de mediu și advocacy, dar și promovarea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din domeniul gestionării deșeurilor în comunitățile locale, prin implicarea lor în proiectele desemnate câștigătoare.

Bucuresti, 11.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *