free download 78 travel guides written by experts

A fost ales vizualul pentru campania de comunicare a Effie 2009

Comitetul de organizare al Effie 2009 a ales castigatorul  concursului pentru crearea vizualului campaniei de comunicare pentru editia de anul acesta.

Echipa formata din Andreea Dragomir, copywriter Scala JWT si Ioana Sandru, Art Director Graffiti BBDO a propus vizualul castigator.

"Vizualul ales pentru Festivalul EFFIE 2009 reflecta intr-un mod creativ esenta concursului: campanii care genereaza cresteri, fie ca e vorba de volume de vanzari, de notorietate sau de persoane care adera la un curent de opinie. In vremuri de criza, mai mult ca oricand, accentul cade pe eficienta, pe dorinta de a cheltui fiecare leu cu folos. Sper sa avem un numar record de participanti la EFFIE 2009. De asemenea, imi doresc ca EFFIE 2009 sa starneasca un interes cat mai larg in mediul de business si nu doar in cel de advertising", a declarat Mihai Ghyka, membru al Comitetului de organizare al Effie 2209.

Vizualul Effie 2009, pe baza caruia va fi dezvoltata campania de comunicare de anul acesta, poate fi gasit pe site-ul oficial al festivalului – www.effie.ro.

Intrebate de ce au ales sa participe, Andreea Dragomir si Ioana Sandru au declarat: „Pentru ca este un challenge care tine de orgoliul unui creativ. Cum adica? Simplu. Ca om de creatie ma simt bine sa stiu ca am facut “creatia” pentru cel mai important festival de eficienta din Romania. In plus noua ne plac competitiile si ne place si mai mult sa ne vedem lucrarile publicate. Concursul Effie a fost un bun prilej pentru ambele « placeri » ”.

Concursul a fost deschis creativilor din intreaga comunitate de publicitate din Romania precum si studentilor, freelancer-ilor si tuturor persoanelor interesate de domeniul advertising-ului.

„La nivel vizual, am considerat ca ar fi cel mai bine sa ne jucam cu simbolul Effie pentru ca este recognoscibil, dar, in primul rand, pentru ca este “eroul”, deviza festivalului, premiul ravnit. Daca ii dam un bobarnac E-ului si-l rasturnam, acesta arata exact ca un grafic crescator. Adica simbolul “sta” pentru ce se premiaza in acest festival, pentru rezultate. Copy-ul este partea sexy a executiei, partea subtila. Se refera atat la rezultatele care cresc, cat si la acea latura creativa a competitiei. De asemenea, headline-ul se poate referi si la festival in sine, la importanta acestuia care a crescut treptat in ultimii ani”, poveste echipa castigatoare facand referire la conceptul vizualului propus.

Comitetul Effie a ales vizualul castigator din peste 100 de propuneri. Echipa castigatoare va primi un premiu in valoare de 4 000 RON.

Inscrierile la Effie 2009 se pot face pana la data de 11 mai iar Gala de premiere Effie va avea loc pe data de 28 mai.

EFFIE este un festival international sub licenta AMA New York. In Romania, Effie este un proiect derulat de International Advertising Association (IAA) in parteneriat cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si organizat pentru al treilea an consecutiv de agentia Millenium Communications.
Premiile Effie recompenseaza campaniile care au obtinut rezultate excelente, bazandu-se pe idei creative si strategii inovatoare.

Bucuresti, 02.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *