Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

A doua si a treia zi de Pet expo

A doua zi si a treia zi de expozitie au continuat pentru noi cu strangerea de semnaturi, oferirea de materiale informative, adoptia de animale si conferinte.

Am strans peste 400 de semnaturi in favoarea adoptarii de catre Guvern a unei ordonante de urgenta privind sterilizarea cainilor.

De asemenea, in cadrul standului am dat peste 20 de animale in adoptie, aduse de diversi iubitori de animale, marea majoritate fiind gasite abandonate in diverse colturi ale Bucurestiului. In acest sens am tinut si o conferinta pe tema "Reducerea numarului de caini de pe strada prin implicarea ONG-urilor si a iubitorilor de animale" si am aratat ca intreaga noastra activitate converge in aceasta directie, inclusiv activitatea de la Pet expo.

Strangerea animalelor de pe strazi, abandonate de altii, si oferirea lor spre adoptie, este un act de reducere a animalelor comunitare si de crestere a sigurantei publice. Si celelalte ONG-uri prezente in expozitie cu animale spre adoptie, au realizat acelasi lucru: reducerea numarului de caini si pisici de pe strada, ridicand cu putin, nivelul de siguranta si de civilizatie al strazilor si nivelul de bunastare al animalelor fara stapan.

Oferind tuturor Legea de protectie a animalelor si Modelul de reclamatie scrisa in cazul incalcarii ei (am oferit peste 400 de exemplare), inclusiv in cazul abandonului de animale, ne-am inscris tot pe aceasta orbita a reducerii numarului de animale de pe strazi, caci, toata lumea va reduce abandonurile daca va fi informata ca aceste acte sunt incalificabile, pline de cruzime si pedepsite de statul roman cu inchisoarea.

Iubitorii de animale si-au luat ieri si azi cateva ore din timpul propriu pentru a oferi animale abandonate de altii (care nu isi sterilizeaza cateii si arunca puii).

Unii dintre cei prezenti in stand erau cu pui fatati in apropierea casei sau chiar in curtea proprie. Niste catele fara stapan se aciuasera dandu-le de mancare, si au fatat, iar acesti oameni s-au trezit cu foarte multi pui dintr-o data ! Aceste persoane au inteles ce importanta este preventia si sterilizarea, si chiar au plecat la sfarsitul targului multumiti ca au plasat puii la stapan si ca au capatat experienta in acest domeniu, ajungand, practic, sa indemne vizitatorii la targ, cot la cot cu noi, sa semneze pentru legea sterilizarii.

A treia conferinta tinuta de noi a fost chiar pe tema "Doresc sa ajut. Cum pot sa ma implic? " Am aratat ca trebuie actionat la nivel local, langa casa si la serviciu (facand poze si anunturi tuturor cainilor pe care ii punem pe net spre adoptie, sterilizandu-i in prealabil, izolandu-i in primul rand pe cei care musca) si implicandu-ne la nivel colectiv, in activitatea educativ-informativa sau de lobby pe langa autoritati, solicitandu-le printr-o cerere scrisa si depusa la registratura, de pilda a primariei, sa ia anumite masuri, pentru reducerea numarului de caini de pe strada, de pilda: "Va rugam sa realizati si campanii de adoptie in orasul nostru" sau "Va rugam sa incepeti sterilizarea si in comuna noastra".

Multi dintre noi am purtat "uniformele" federatiei cu indemnul "Protejam animalele, protejam mediul".

Mascota asociatiei, cainele urias, a facut rabdator poze cu toti copii, care s-au oprit indelung, trangandu-l de coada, spunandu-i sa sada "sus/jos, sus/jos…". Unii dintre ei, neputand lua animale acasa din diverse motive, au inceput "sa ne ajute". O fetita cu o pisica in brate de care nu se putea desprinde dar pe care nu o putea adopta pentru ca avea mama alergica la blanita, si fetita unei voluntare, au oprit vizitatorii si i-au rugat sa semneze pentru legea sterilizarii !

In cadrul targului am intalnit cunostinte mai vechi cu care nu ne vazusem de mult timp, medici veterinari cu care am tratat multi caini (de la City Vet), distribuitori de hrana de la care am cumparat bobite de-a lungul vremii (Nordic, cu care am fost vecini de stand), producatori de medicamente, iubitori de animale cu care am colaborat candva, ONG-uri, autoritati (CTV 2), persoane publice, jurnalisti.

Am cunoscut noi colegi din bransa "pet" si am stabilit initierea unor colaborari.

Una peste alta, targul a fost pentru noi un prilej de transmitere a experientei noastre in protectia animalelor si sansa de a gasi familii unor catei si pisicute comunitare. Multumim inca o data organizatorilor targului care ne-au primit in mod gratuit.

Bucuresti, 25.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *