free download 78 travel guides written by experts

A cincea porunca

Eric Frattini
Editura Tritonic
Review by Rudi

Cartea intitulata „A cincea porunca” apartine lui Eric Frattini si a fost publicata de curand la Editura Tritonic in cadrul colectiei Premium.

Eric Frattini, scriitor de limba spaniola, s-a nascut pe 15 decembrie 1963, la Lima (Peru). Mai tarziu se muta impreuna cu sotia si fiul in Spania.

Cariera de jurnalist si-a inceput-o ca reporter de teren. Astfel a luat parte la diverse conflicte majore. Dupa nasterea fiului sau Hugo, si-a inceput si cariera de scriitor, romanele sale fiind traduse si publicate in tari precum Bulgaria, Brazilia, Franta, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia si Statele Unite.

Este si realizator de documentare pentru televiziune si interviuri cu personalitati politice marcante contemporane.

Recunoscut ca expert in servicii secrete internationale si in problemele Vaticanului – subiecte ce stau predilect la baza scriiturilor sale –, aduce in acestea o mare doza de veridicitate, de detalii provocatoare si de suspans.

„A cincea porunca” este povestea unui bibliotecar si se bazeaza pe date si nume reale. Roman de actiune, vioi, te tine cu sufletul la gura de la prima si pana la ultima pagina.

Aaron Avner – un bibliotecar american care reuseste sa descifreze dupa multe eforturi si timp cate ceva dintr-un manuscris codificat din secolul al XV-lea, este găsit mort la Zürich, in camera de hotel unde locuia, dupa putin timp de la terminarea Congresului Mondial al Bibliotecarilor, unde intentiona sa-si anunte descoperirea. Parca banuind ce urma sa se intample, trimisese istoricilor din toata lumea copii despre acest mod de a descifra manuscrisul. Acum toti acestia se aflau in pericol. Organizatia secreta care se afla in spatele Vaticanului este gata la orice pentru ca manuscrisul sa nu devina public, adica mesajul lui sa ramana secret.

Cartea rara, cunoscuta sub numele de Manuscrisul Voynich, fusese dorita de-a lungul existentei sale de peste cinci secole de personaje istorice importante: imparati, papi, eruditi sau spioni. Fiecare spera sa elucideze misterul.
Cititi „A cincea porunca” si veti afla despre ce este vorba.

„ […] Apropiindu-se cat mai mult posibil de gura cazanului, secretarul lui Leinart arunca, una dupa alta, cateva mape de culoare rosie din al caror interior cadeau fotografii, articole si note despre o carte ciudata pe care nimeni nu a reusit sa o descifreze si care alimentau flacarile.
In alta camera secreta a Vaticanului, un scriptortransporta in masinuta lui o cutie metalica in al carei interior, intr-o husa din catifea rosie, se afla o carte pe care timp de secole intregi nimeni nu a reusit sa o descifreze si astfel va fi si in viitor. […]

Fractum me fracteum, silta nec silto, favoare pentru favoare, tacere pentru tacere.” (p. 239)

Cititi „A cincea porunca” de Eric Frattini si nu veti regreta decat ca se termina. Ati vrea sa mai cititi si sa aflati si mai multe.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site. {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *