creative night talks

A Brief History Of Time

Stephen Hawking
Carte oferită de Libris.ro

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință, un fizician și unul dintre cei mai mari cosmologi. În ciuda unei afecțiuni care l-a marcat mare parte din viață, a lăsat în urmă numeroase prelegeri și lucrări care ne ajută să înțelegem mai bine timpul, universul și poate chiar pe noi.

“A existat un început al timpului? Ar putea timpul să meargă înapoi? Este universul infinit sau are limite?” Iată câteva din întrebările la care încearcă să răspundă volumul A brief history of time. Pornind de la teoriile cunoscute – de la Aristotel și Newton Einstein, și ajungând până la teorii și gânditori contemporani, Stephen Hawking reușește să facă o sinteză ușor de urmărit și înțeles de către toți cei care vor să afle mai multe despre Univers.

A brief history of time Stephen Hawking

Cartea nu este una care conține toate răspunsurile, pentru că, așa cum de altfel se menționează în cuvântul înainte ale ediției din 2016, Richard Feynman a spus cândva că “suntem norocoși să trăim într-o perioadă în care încă mai facem descoperiri. Epoca în care trăim este cea în care descoperim legile fundamentale ale naturii.”.

A brief history of time a devenit un bestseller la atunci când s-a lansat, și au existat mai multe ediții actualizate. În carte veți găsi numeroase informații interesante prezentate într-o manieră succintă și accesibilă, astfel că volumul devine o lectură recomandată tuturor celor care și-au pus vreodată întrebări despre timp și Univers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *