Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

A avut loc al 42-lea transplant cu celule stem eliberate de Vita 34

O fetiță diagnosticată cu paralizie cerebrală a beneficiat de tratament

Vita 34, prima bancă privată de sânge din cordonul ombilical înființată în Europa, a eliberat proba de celule stem cu numarul 42, pentru un transplant ce a avut loc în capitala Georgiei.

Beneficiara transplantului este o pacientă în vârstă de 7 ani, diagnosticată cu paralizie cerebrală dischinetică spastică. Transplantul are loc la doar câteva luni de la eliberarea probei cu numărul 41 de către Vita 34, pentru un transplant de celule stem la o pacientă cu leucemie limfocitară acută.

„Cu mândrie vă informăm că un al 42-lea transplant cu celule stem eliberate de Vita 34 a avut loc în Tbilisi, Georgia. Pacienta este o fetiță de șapte ani, diagnosticată cu paralizie cerebrală dischinetică spastică. Ea a primit celule stem recoltate din cordonul ombilical ale fratelui ei sănătos și stocate în banca Vita 34. Sperăm ca starea micuței să se îmbunătățească în urma transplantului și urăm tot binele familiei acesteia”, au transmis reprezentanții Vita 34, cea mai experimentată și acreditată bancă de celule stem din Germania. Life Solutions este partenerul exclusiv pe teritoriul României al acestui specialist german în procesarea și stocarea celulelor stem.

Vita 34 logo

În aprilie 2019, o fetiță de șase ani, diagnosticată cu leucemie limfocitară acută (LLA), era tratată cu celule stem eliberate tot de Vita 34. Transplantul a avut loc la Spitalul Universitar Charité din Berlin. Fetița a primit proba cu celule stem, care a fost procesată și stocată în siguranță în laboratoarele Vita34, a fratelui ei sănătos. Fetița a reacționat bine la transplant și este în siguranță.

Paraliziile cerebrale (PC), ca și leucemiile, sunt printre afecțiunile pentru care terapia cu celule stem poate fi salutară. Transplantul alogenic de celule stem face parte dintre terapiile indicate în PC și leucemii.

Life Solutions logo

Paraliziile cerebrale sunt anomalii rezultate în urma afectării sistemului nervos central; reprezintă tulburări de mișcare și postură datorate unor leziuni sau defecte neprogresiv al creierului imatur aflat în plin proces de dezvoltare, agentul agresional acționând în perioada antenatală, perinatală sau postnatală până la 3-5 ani. În etiologia paraliziilor cerebrale sunt incriminați în marea majoritate a cazurilor factori antenatali (malformații structurale cerebrale, infecții intrauterine, anomalii cromosomiale, insuficiență placentară, prematuritatea), factori perinatali (asistență la naștere) și factori postnatali (encefalite, meningite, traumatisme, sindrom acut de deshidratare, icter prelungit). Un procent de 20% din cazuri sunt de etiologie necunoscută.

Despre Vita 34

Vita 34 a fost prima bancă privată de celule stem din Europa care a oferit publicului posibilitatea procesării și stocării celulelor stem. Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul serviciilor bancare de sânge din cordonul ombilical, compania are acum peste 200.000 de probe procesate și stocate, devenind liderul incontestabil în domeniu din Germania. Aproximativ jumătate din cererile depuse la „Cord Blood Europe” – Asociaţia Europeană a Băncilor Private de celule stem au fost tratate cu probe depozitate la Vita 34 iar dintre acestea 46% preparate de către Vita 34, din care 43% pentru regenerarea hematopoetică, vitală la pacienţii cu cancer care şi-au pierdut propriile lor globule roșii în decursul tratamentului chimioterapeutic. În plus, Vita 34 are acces și la probele biologice ale băncii de stat din Germania.

Despre Life Solutions

LifeSolutions, unicul reprezentant al băncii germane de celule stem în România, oferă clienților săi accesul gratuit la probele din banca publică de celule stem din Germania. Mai mult, Life Solutions este autorizată de către Agenția Națională de Transplant pentru importul și exportul sângelui și țesutului din cordonul ombilical.

În ce boli s-au mai folosit probele eliberate de Vita 34

Celulele stem sunt utilizate, în mod curent, pentru a trata peste 80 de boli. De exemplu, oferă o sursă de celule sanguine sănătoase pentru pacienţii cu cancer care şi-au pierdut propriile lor globule roșii în decursul tratamentului chimioterapeutic, asigurând regenerarea hematopoetică. Din anul 2004 până astăzi, celulele stem procesate, stocate și eliberate de către Vita 34 au fost folosite în leucemii și în alte numeroase afecțiuni: anemie aplastică, Beta-talasemie, deficiență severă a sistemului imunitar, diabet tip 1, leziune cerebrală, neuroblastom, Sindromul Wiskott-Aldrich, Talasemie etc.

Certificarea GMP pentru Vita 34

Vita 34 și LifeSolutions recomandă și încurajează viitorii părinți să recolteze sângele și țesutul din cordonul ombilical. Calitatea germană oferită de LifeSolutions, siguranța procesării și stocării probelor, dezvoltarea constantă a gamei de produse şi servicii și implicarea băncii Vita34 în cercetare, fac din LifeSolutions și Vita34 cei mai buni parteneri ai viitorilor părinți. Vita 34 deține certificarea GMP (Good Manufacturing Practice). Aceasta reprezintă o confirmare a faptului că probele recoltate din sângele și țesutul cordonului ombilical sunt procesate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *