free download 78 travel guides written by experts

A aparut „Calatoria mincinosilor” la Editura Leda!

Călătoria mincinoşilor
Un roman despre ciumă
de Karen Maitland

„Plin de atmosferă şi original, un roman încărcat de suspans şi teroare.” – Woman & Home

„… cu ecouri din Tolkien şi Chaucer” – New Statesman

Ziua de Sfântul Ioan 1348. În această zi de rău augur, ciuma îşi face apariţia în Anglia. Într-o lume sumbră, dominată de credinţă, superstiţii şi frică, nouă străini disperaţi, aduşi laolaltă de soartă, încearcă să fugă de moartea ce se întinde inexorabil în urma lor.

În acest grup pestriţ, fiecare îşi are propria poveste. De la Neguţător, vânzătorul de relicve care va deveni conducătorul grupului, la Cygnus, povestitorul ciung… de la Narigorm, copila ciudată şi tăcută, la un pictor şi soţia lui însărcinată, toţi au un secret. Nimeni nu este ceea ce pare. Iar unul dintre ei ascunde cea mai întunecată taină dintre toate, purtându-i pe aceşti mincinoşi către un destin neaşteptat.

,,O lectură captivantă, ce aduce un omagiu Decameronului şi Povestirilor din Canterbury.” — Bookseller

Traducere din limba engleză de Luana Schidu
ISBN: 978-973-102-286-4
Colecţia: MISTER LEDA
528 pagini
15 x 23 cm, coperta cartonată
54,90 lei

Karen Maitland s-a născut în 1956 şi, la fel ca şi eroii romanului Călătoria mincinoşilor, a umblat mult — şi-a petrecut copilăria în Malta, apoi a ajuns în peisajul de gheaţă al Arcticii şi Groenlandei. După ce a străbătut în lung şi-n lat Regatul Unit, s-a oprit în minunatul oraş medieval Lincoln, unde locuieşte şi scrie în prezent.

Primul ei roman, The White Room, un thriller modern despre terorism bazat pe propriile experienţe din perioada de studenţie petrecută la Belfast, a fost finalist în cursa pentru premiul Authors’ Club Best First Novel. Au urmat apoi Company of Liars (Călătoria mincinoşilor) şi The Owl Killers. În SUA, Călătoria mincinoşilor a fost nominalizat la un premiu Macavity — Sue Feder Memorial Award pentru cel mai bun mister istoric din 2008.

Cea mai recentă apariţie a sa este The Sacred Stone, un roman colectiv scris de The Medieval Murderers (un grup de autori specializaţi în conferinţe despre magie şi crime medievale), la care a contribuit cu un capitol.

Karen Maitland este membră a mai multor organizaţii şi asociaţii de prestigiu, precum The Crime Writers’ Association, the Historical Novel Society, The Society of Authors şi International Thriller Writers.

Mai multe informaţii despre autoare, cărţile şi proiectele sale pot fi găsite pe site-ul www.karenmaitland.com.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul Programului Cultura al Uniunii Europene.

Această publicaţie reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Bucuresti, 12.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *