free download 78 travel guides written by experts

98% dintre americani nu au incredere in informatia de pe internet – studiu

Ca sunt oameni care nu au incredere in informatiile publicate online stiam toti, ca 98% dintre cei care au participat la un studiu au declarat acest lucru poate fi insa surprinzator, chiar ingrijorator pentru multi. Un studiu facut de Harris Interactive pe un esantion de 1900 de persoane arata ca americanii (98% dintre repondenti)nu au incredere in informatia publicata pe internet, 94% declarand ca "se pot intampla lucruri rele ca urmare a actionarii in baza unor informatii online inexacte". Dintre aceste persoane care amintesc despre lucruri rele care pot avea loc cele mai multe sunt preocupate de pierderea timpului 67%), posibilitatea de a lua un virus pe calculator (63%), pierderea banilor (51%), risc de frauda (51%) si distrugerea credibilitatii lor (36%).

Motivele pentru care americanii nu au incredere in informatia publicata online sunt:

  • prea multe ad-uri – 59%
  • informatie depasita – 56%
  • informatie auto-promotionala – 53%
  • forumuri nefamiliare – 45%

Poate amuzant este insa faptul ca 2% dintre americani (mai multi barbati decat femei) au declarat ca ar fi dispusi sa renunte la partenerul de viata daca acest lucru ar duce la obtinerea de fiecare data a unor raspunsuri de incredere online. Comunicatul cu studiul este disponibil aici.

Studiul a fost sponsorizat de Mancx si rezultatele lui sunt prezentate pe Mashable. Acum ramane de vazut daca situatia din America este valabila si in alte parti ale lumii.

19.07.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *