free download 78 travel guides written by experts

975 de elevi din Romania si-au validat ideile de afaceri prin firme de exercitiu

in cadrul proiectului “Practica Teoria”

975 de elevi din 7 licee ale județelor regiunilor Bucuresti Ilfov și Sud Vest Oltenia au beneficiat timp de 10 luni de un program complex de dezvoltare a competențelor antreprenoriale prin care au înființat 175 de firme de exercițiu. Prin acest proiect, Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație și-a propus să ofere tinerilor un context interactiv de învățare, complementar curriculei teoretice care se predă în licee și să faciliteze dialogul dintre tineri și antreprenorii români.

Miercuri, 9 decembrie, începând cu ora 14:00, în sala de festivități Euroasus este organizată conferința de închidere a proiectului “Practică Teoria”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni”. Pe parcursul a 10 luni, Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație, împreună cu Liceul Tehnologic “George Bibescu, Asociația Liceul Teoretic Hyperion, Liceul Teoretic “Ion Barbu” și Liceul Tehnologic “Mircea Vulcănescu” au contribuit la dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor din România şi i-a sprijinit în conturarea unor idei de afaceri, prin mentorat, transfer de know-how şi training.

“975 de tineri au avut oportunitatea de a experimenta în 4 centre pilot pentru operarea cu firmele de exercițiu ce înseamnă să construiești de la zero o afacere pornind de la o idee, cum să realizeze un plan de afaceri, care sunt plusurile și minusurile, ce îi așteaptă dacă iau decizia de a-și deschide o afacere”, a declarat Iulian Popescu, președintele Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație. “Aceștia au fost încurajați să intre în contact direct cu 30 de reprezentanți ai mediului de afaceri prin activități cu caracter aplicativ și sesiuni de mentorat. Astfel, toată teoria acumulată de ei pe parcursul celor 12 ani din sistemul de învățământ formal a putut fi transpusă în practică”, a adăugat Iulian Popescu.

Ulterior, tinerii și-au prezentat firmele de exercițiu (agenții de turism, agenții imobiliare, boutique-uri de fructe și legume eco, agenții de publicitate sau de consiliere profesională pentru tineri etc) create în cadrul târgului inter-regional "Firme de exercițiu ale tinerilor antreprenori din regiunile București – Ilfov și Sud Vest – Oltenia", organizat în perioada 10-11 octombrie în Râmnicu Vâlcea prin cataloage de produse sau alte materiale publicitare create chiar de ei. Concomitent a fost derulată o campanie de informare și conștientizare a opiniei publice privind contribuția derulării de stagii de practică de către elevi în firme de exercițiu dar și contactul cu mediul de afaceri pentru dezvoltarea competențelor profesionale ale acestora.

Proiectul face parte din angajamentul Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație de a îmbunătăți accesul adolescenților și tinerilor la educație antreprenorială și vizează facilitarea tranziției de la școală la viața activă și colaborarea cu mediul economic real care să limiteze disparitățile dintre sistemul educațional național și piața muncii din România și UE.

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație a fost lansată în aprilie 2011 cu scopul de a implementa proiecte care să susțină sistemul educațional din România, și implicit elevii și studenții. Începând cu anul 2014, echipa asociației creionează primele proiecte de antreprenoriat în parteneriat cu licee tehnologice și economice, precum și cu Consiliul Județean Ilfov și Asociația Travel Focus. Astfel, în 2015, sunt implementate proiectele Practică Teoria și "Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri", prin care este încurajat antreprenoriatul în rândul tinerilor, atât prin firme de exercițiu, cât și prin finanțarea a 42 de startup-uri.

Pentru alte detalii despre proiect vă invităm să vizitați site-ul asociației. Informații despre proiectele europene puteți găsi accesând site-ul oficial www.fonduri-ue.ro.

Bucuresti, 09.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *