Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

9 noiembrie la Radio Romania Cultural – 20 de ani de la caderea Zidului Berlinului

9 noiembrie 1989 este ziua in care est-berlinezii au trecut pentru prima oara liberi zidul-bariera si care a ramas in istorie drept Ziua Caderii Zidului Berlinului.

La 20 de ani de la acest eveniment, Radio Romania Cultural construieste o zi a memoriei. Reportaje de la manifestarile dedicate acestei aniversari, interviuri cu martori ai evenimentului, documentare despre toate schimbarile produse dupa caderea Zidului si despre cum a influentat evolutia culturii si artei contemporane – acestea sunt propunerile Radio Romania Cultural pentru aceasta zi speciala.

Istorie, statistici, marturii si emotie. De la Razboiul Rece la Pink Floyd, de la sarma ghimpata la graffiti pe un zid transformat in suvenir cu certificat de autenticitate, Zidul Berlinului a impartit in doua un oras, o tara, un continent… o lume.

Construirea barierei a inceput intr-o dimineata de duminica, 13 august 1961 in Berlinul de Est si a ajuns la 155 de kilometri. Strazi taiate in doua, statii de metrou parasite si familii despartite de un gard devenit zid. Circa 5.000 de tentative de evadare din Berlinul de Est si sute de morti.

Germania si Europa aniverseaza pe 9 noiembrie 20 de ani de la Caderea Zidului Berlinului. Radio Romania Cultural va propune reportaje, interviuri, relatari, documentare si muzica pe masura de la sapte dimineata la… sapte seara. Ascultati Espresso, Dimineata Crossover, Texte si pretexte, Timpul prezent, Storymania, Expresul de seara si nu numai pentru a afla totul despre Caderea Zidului Berlinului si cei 20 de ani care au trecut deja. Un dosar coordonat de Radu Croitoru.

Bucuresti, 09.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *