free download 78 travel guides written by experts

9 Mai – Ziua Europei

La 64 de ani de la discursul vizionar al lui Robert Schuman ce a pus bazele Uniunii Europene de astăzi, Reprezentanța Comisiei Europene în România marchează Ziua Europei (9 mai), printr-o serie de evenimente atât în capitală, cât și în alte localități din țară.

De la conferințe pe teme precum aniversarea a 10 ani de la extinderea din 2004 a Uniunii Europene până la evenimente în parcurile Cișmigiu și Herăstrău și în 21 de stații de metrou din capitală, sau deja binecunoscutul Festival de Film European, manifestările avute în vedere au un singur obiectiv: să ne aducă aminte că Ziua Europei este acel moment în care privim la Europa în care trăim și ne facem planuri pentru Europa viitorului.

"Ziua de 9 mai este întotdeauna un moment de bilanț. In 2014, valori considerate pană nu demult ca sigure în Europa, precum pacea, stabilitatea și prosperitatea, sunt puse sub semnul întrebării. Mai mult ca oricând, Europa este relevantă pentru viața fiecărui cetățean. Plecând de la experiența bazată pe diversitatea ei, Uniunea Europeană trebuie să găsească unitatea care să-i permită sa răspundă, responsabil și credibil, provocărilor cu care se confruntă", a declarat șefa Reprezentanței Comisiei Europene, dna Angela Filote.

Pagini Utile

  • Calendarul evenimentelor (co-)organizate de Reprezentanța Comisiei Europene pentru celebrarea Zilei Europei în România

Bucuresti, 07.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *