free download 78 travel guides written by experts

9 1/2 elegii

Michael Hăulică
Editura Tritonic

“Singurătatea este atunci când iubirea nu mai e.” (p. 7)

„Romanele de dragoste ar trebui să se cheme romane de gelozie, pentru că despre gelozie e vorba acolo, despre dragoste nu scrie nimeni, dragostea e doar mediul în care creşte gelozia.” (p. 30)

„M-am îndrăgostit de tine vorbind.” (p. 31)

„Ce fel de iubire e asta, dacă nu poate ţine lângă mine o femeie care mă iubeşte?” (p. 77)

„Adevărul e al celor ce şi-l doresc. Dar dacă nu-l vrei? Dacă nu? Cum te poţi strecura printre franjurii zilei, prin pulberea de stele a nopţilor, a unei anumite nopţi?” (p. 137)

9 1/2 elegii - Michael Haulica

Iată doar câteva scurte citate din volumul „9 1/2 elegii” scris de Michael Hăulică şi apărut recent în colecţia Caşmir a Editurii Tritonic. Un roman cu poveşti de iubire – 10 povestiri, dintre care primele şapte au în centrul lor femei aparţinând unor zone diferite. Există femeia cu o mie de amanţi care nu are timp pentru El; există femeia care se oferă complet. Există femeia cu care se păstrează legătura on-line; există iubire şi există gelozie. Există fericire şi tristeţe, disperare.

Şi există şi câteva povestiri (ultimele trei) care ajung spre zona SF-ului (zonă cu care s-ar putea ca mulţi cititori să îl asocieze pe Michael Hăulică). O poveste cu Vânători şi chiar una cu 10 zile din viaţa lui Iris – aşa cum le percepe ea, după ce murise – şi încă o poveste cu un subiect pe care nu-l dezvăluim.

Amintite, pe scurt, subiectele nu spun mare lucru. Nu dezvăluie puzderia de personaje şi de trăiri și nici sentimentele trezite în cititor. Lectura cărţii este cel mai potrivit mod de a afla cum redă iubirea autorul.

Noi adăugăm că veți regăsi stiluri diferite în fiecare povestire și că veți fi absorbiți fără să vă dați seama de personaje și istoriile lor de iubire şi vă invităm să vă lăsaţi introduşi în lumea/lumile prin care vă poartă Michael Hăulică.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *