Kinodiseea

88 nationalităţi. 3 limbi de predare. O singura universitate: Uni.lu

Universitatea din Luxembourg, pe scurt uni.lu, este mai mult decât o altă universitate. Conceptul unic pe care s-a construit uni.lu plasează această mică ţară aflată la graniţa cu Germania, Franţa şi Belgia într-un context avantajos. Cercetarea şi educaţia respectă cele mai înalte standarde, iar cursurile sunt predate în trei limbi de circulaţie internaţională: engleză, germană şi franceză.

Fondată în 2003, uni.lu este una dintre cele mai tinere universităţi din Uniunea Europeană. Uni.lu aplică în mod direct sistemul de la Bologna şi oferă un panel echilibrat de studii universitare şi master în toate domeniile actuale.

După numai şase ani de la fondare, universitatea are un program ce cuprinde 11 programe universitare şi 20 de programe de Master, precum şi programe de doctorat în mai multe discipline. Mai mult, uni.lu a făcut o prioritate din parteneriatele şi schimbul de experienţă cu universităţi de pe întreg mapamondul. Toţi absolvenţii universităţii Luxembourg vor studia în mod obligatoriu un semestru într-o altă ţară. În acelaşi timp, universitatea este un loc de contopire multiculturală: 4500 de studenţi din 88 de ţări şi profesori provenind din 20 de ţări diferite însumează un ”procent al străinilor”de 50%.

Unul dintre avantajele apreciate de studenţi este ambianţa familiară. Este foarte simplu să ai o privire de ansamblu asupra universităţii, fiecare ştie pe fiecare, iar profesorii sunt uşor de contactat. Foarte multe cursuri au loc sub forma

seminariilor, ceea ce încurajează o participare activă a studenţilor. Aşa cum sugerează şi sloganul “universitate multilingvistică”, nu mai este deloc surprinzător cât de confortabil se simt studenţii în Luxembourg.

Universitatea este membru al International Sustainable Campus Network (www.international-sustainable-campus-network.org ) o garaţie a îmbunătăţirii metodelor de predare şi a structurii universitare, precum şi a participării active a studenţilor. Nu în ultimul rând nivelul taxei pentru studiu este simbolic, ridicându-se la numai 100 de euro / semestru. Cheltuielile pentru cazare şi masă sunt de asemenea accesibile şi nu depăşesc nivelul universităţilor din alte capitale europene.

Luând în considerare toate acestea, puteţi fi convinşi că cei şase ani petrecuţi la uni.lu vor constitui numai începutul unei poveşti de succes.

Bucuresti, 06.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *