free download 78 travel guides written by experts

80% dintre romani vor sa isi renoveze casa in urmatoarea perioada

· Românii tind să amâne renovarea casei cu finantare prin credit – 60% sunt dispuși să astepte mai mult de 3 ani până să obtină finantare pentru renovare, în crestere de la 26% în 2009.
· Finantarea prin sistemul Banca pentru Locuințe pentru modernizări/renovări este preferata românilor – 57% spun „da” în 2011 fată de 42% în 2010.
· BCR Banca pentru Locuinte are un profit net de peste 6 milioane după primele 9 luni ale anului.

BCR Banca pentru Locuințe (BCR BpL) a înregistrat și în primele 9 luni ale anului 2011 creșteri spectaculoase ale numărului de contracte încheiate, economiilor atrase și totalului activelor. BCR BpL are în portofoliu peste 250.000 de contracte, cu o sumă totală contractată de aproximativ 8 miliarde de lei.

Cresterea cu peste 50% a numărului de contracte încheiate față de aceeași perioadă a anului trecut este chiar dovada absolută a faptului că sistemul de economisire-creditare devine tot mai atractiv chiar în perioadă de criză economică. Sistemul Banca pentru Locuințe va deveni o sursă importantă de finanțare a sistemului locativ din România, indiferent dacă vorbim despre lucrări de renovare sau despre achiziție, întrucât românii înțeleg repede că trebuie să economisești înainte să faci o investiție mare. – Alexandru Ciobanu, Președinte BCR Banca pentru Locuințe

Principalele rezultate financiare ale BCR BpL la sfârșitul trimestrului 3 2011

BCR BpL a înregistrat un profit net de peste 6 milioane de lei, la 9 luni în 2011

Totodată, la sfârșitul trimestrului 3 2011, banca și-a majorat activele totale cu 87% față de aceeași perioadă a anului trecut, până la 681 milioane lei.

Valoarea depozitelor atrase s-a dublat în comparație anuală, ajungând la apropximativ 585 milioane de lei.

Portofoliul BCR Banca pentru Locuințe a crescut de la peste 170.000 de contracte active la finalul trimestrului 3 al anului 2010 până la aproximativ 250.000 de contracte active în prezent, cu o valoare contractuală totală de peste 8 miliarde lei.

Romanii prefera economisirea in locul creditarii imediate.

Conform studiului IRSOP „Atracţia Bauspar: Românii descoperă economisirea pentru investiţii cu costuri mici” realizat în octombrie 2011, românii manifestă o tendința din ce în mai mare o planificare pe termen mai lung a investițiilor importante. De asemenea, resping dorințele imediate cu costuri mari într-un procent mai mare (72%) față de anul trecut (63%). Și procentul care economisesc a crescut la 36% în 2011, comparativ cu 23% în 2010.

Din aceste motive, aprecierea pentru sistemul banca pentru locuințe a crescut, fiind apreciate atât perioada de economisire (88% dintre respondenți în 2011, fără de 58% în 2010) cât și faptul că trebuie mai întâi economisită 40% din sumă (81% din respondenți în 2011, față de 62% în 2010)

„Sistemul de economisire creditare poate avea un impact multiplu si profund asupra dezvoltarii sociale din mai multe motive:
1. Mobilizeaza economii care pot fi dirijate spre investiţii, cu costuri relativ mici
2. Reprezintă un instrument de auto-ajutorare în construcţia vieţii personale
3. Adresează nevoi fundamentale legate de casă
4. Contribuie la educaţia financiară a populaţiei
5. Mobilizează sprijinul statului
6. Permite accesul la finanţare a persoanelor sărace” a declarat Petre Datculescu, Director General IRSOP.

De asemenea, studiul evidențiază și o creșterea a interesului față de sistemul de economisire creditare tip banca pentru locuințe pentru asigurarea viitorului copiilor de la 51% în 2010 la 71% în 2011.

BCR Banca pentru Locuinţe acordă finanţare pentru investiţii în domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Romane (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

Bucuresti, 10.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *