Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

74.000 de lei strânși la festivalul online SolidarLocal. Banii au fost donați asociației Dăruiește Viață, pentru lupta împotriva COVID-19

Pe 1 mai, a avut loc festivalul online de muzică, SolidarLocal, o inițiativă menită să sprijine lupta cadrelor medicale împotriva pandemiei curente. Peste 40 de artiști și trupe au concertat timp de 12 ore, iar în final s-au strâns 74.000 de lei care merg către Dăruiește Viață, pentru a ajuta sistemul medical din România.

Sub conceptul de ”Cel mai mare festival din sufrageria ta”, SolidarLocal a reunit pe platforma online https://solidarlocal.ro unii dintre cei mai cunoscuți artiști și trupe din țară, într-un maraton de muzică bună: :Umbra, AG Weinberger, Alex & The Fat Penguins, Alexu and The Voices Inside, Ana Maria Munteanu, BlueVelvet, Bogdan Ioan, Breathelast, C.T.C., Days of Confusion, Dl Dani, Dora Gaitanovici, E.M.I.L., Emilian, El Negro, IOVA, Julie Mayaya, Jurjak, Just Another Lie, Les Elephants Bizarres, Liviu Teodorescu, Mădălina Petre, NAVI, Nicole Cherry, om la lună, Pistol cu Capse, Phaser, RUA, Rockabella, RoadkillSoda, Riyan, Rules of Silence, Sea Section, Seredinschi, The Sonic Taste, Soul Serenade, Stema, The Kryptonite Sparks, The Different Class, Tiberiu Albu, Tobi Ibitoye, Toulouse Lautrec, Valeria Stoica, Vizi și We Singing Colors.

Festivalul a fost prezentat de: Alexandru Dima (PRO TV), Alexandru Grecu (Europa FM), Andrei Coman (MC).

Cei care au dorit să participe la festival au putut să își achiziționeze bilete cu prețuri de 15, 30, 50 sau 100 de lei, prin intermediul iaBilet.ro. Până la finalul zilei, peste 2200 de persoane au urmărit live concertele și s-au strâns 74.000 de lei.

poster SolidarLocal

”A fost o adevărată desfășurare de forțe să facem acest festival și cel mai mult mă bucură să văd câți oameni au crezut în această idee, câți au înțeles că e important să fim solidari și responsabili și cât de mulți au vrut să ajute prin muzică. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor artiștilor, prezentatorilor și partenerilor implicați și să sper că prin SolidarLocal inspirăm cât mai mulți oameni să facă bine”, a declarat Bogdan Doltu, fondator Țac Pac Events.

“La Brico Depot Romania, ne-am implicat în lupta împotriva pandemiei COVID-19, încă de la începutul situației de urgență, atât prin măsuri extinse de protecție a clienților și a colegilor noștri, cât și prin suportul oferit comunităților locale. Lupta continuă, așadar, împreuna cu artiștii, organizatorii și toți oamenii cu suflet mare care au făcut posibil Festivalul SolidarLocal, a fost o onoare să ne alăturăm efortului pe care Asociația Dăruiește Viață îl depune pentru consolidarea capacității sistemului medical de a salva vieți. Doar împreună, putem depăși mai ușor această perioadă dificilă.”, Adela Smeu, Director General, Brico Depot Romania.

”A fost un altfel de 1 mai anul acesta, un 1 mai pe care l-am petrecut împreună, de la distanță, fiind solidari. Le mulțumim tuturor artiștilor care au ales să susțină proiectele Dăruiește Viață și organizatorilor SolidarLocal – ajutorul lor este de neprețuit. Și le suntem tare recunoscători celor care au donat și care au participat la festival din sufragerie, pentru că au respectat regulile de distanțare socială și pentru că ne-au ajutat să fim alături de cadrele medicale și de pacienții din țară, cu echipamente de protecție și echipamente medicale și prin ridicarea Spitalului Modular 1 Elias.” – Carmen Uscatu, fondatoare, Dăruiește Viață

Organizatorii vor oferi posibilitatea de a urmări concertele în continuare, pe aceeași platformă, solidarlocal.ro, tot în baza unui bilet. Banii strânși din vânzarea de bilete vor fi donați în continuare către Dăruiește Viață. Mai multe detalii vor fi anunțate pe pagina de Facebook SolidarLocal.

SolidarLocal este o inițiativă Țac Pac Events, realizată cu sprijinul Brico Depot Romania și susținută de iaBilet.ro, PRO TV, Radio Guerrilla, Saatchi & Saatchi + The Geeks, Seven Arts, Film Event, Art Focus și 360 Revolution, în colaborare cu casele de producție Universal Music Romania, MediaPro Music, Dark Side Entertainment, HaHaHa Production, Overground, SwanBoy Music și mulți artiști independenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *