free download 78 travel guides written by experts

70 de vacute pentru 70 de ani de Heifer vor ajunge cu avionul, la Timisoara

Pe 9 noiembrie 2014, 70 de văcuțe de rasă din Irlanda vor ateriza pe Aeroportul Traian Vuia din Timișoara.

Destinația finală: 3 comunități defavorizate din județul Mureș, așa va sărbători organizația Heifer International aniversarea a 70 de ani de slujbă în folosul comunității în lume și 20 de ani de prezență în România.

Văcuţele care vor ajunge în România sunt din rasa Holstein Friza şi au fost donate de către fermieri irlandezi prin organizaţia Bothar Irlanda.

„Este a treia oară când la Aeroportul Internațional Timișoara aterizează un astfel de transport și, de fiecare dată, toate operațiunile aeroportuare au decurs bine. Ca și până acum, Aeroportul Internațional Timișoara vine în sprijinul fundației Heifer la operarea acestui transport special, deoarece aeroportul este pregătit să opereze orice fel de transport aerian. Vrem ca pe viitor să dezvoltăm activitatea de transport cargo”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Iulian Daniel Idolu.

“Toate proiectele concepute de Heifer România au o puternică componentă de gen, mai exact urmărim îndeaproape promovarea egalității dintre femei și bărbați. Chiar dacă bărbații sunt considerați “capul familiei”, în majoritatea gospodăriilor femeile sunt cele care se ocupă de animale. Plecând de la această stare de fapt, ne-am gândit să arătăm recunoașterea rolului important pe care îl au acestea în gospodărie dăruindu-le lor aceste văcuțe.” a declarat Dr. Ovidiu Spînu, directorul Heifer România.

Donația va avea loc în cadrul unui proiect care își propune ca în 4 ani de zile să îmbunătățească condițiile de trai a 3000 de familii din județul Mureș, din mediul rural, care în prezent se gospodăresc lunar dintr-un venit de sub 200 lei. Heifer România și partnerii săi doresc ca în cei patru ani familiile care trăiesc în sărăcie sau ferme de subzisetență să devină mici fermieri, capabili să ducă un trai mai bun, să participe în mod activ în rezolvarea problemelor locale.

Urmând principiul de bază al Heifer International, “Dar din dar”, fiecare dintre familiile beneficiare, va dona, la rândul ei, prima femelă născută a junicii primite. În acest fel darul inițial se va multiplica, iar lanțul beneficiarilor va crește. Familiile incluse în proiect vor primi și asistență la creșterea și îngrijirea animalelor, precum și la valorificarea produselor obținute, fiind încurajată asocierea între producători.

Heifer International este o organizație umanitară care oferă de 70 de ani asistență comunităților sărace din peste 40 de țări ale lumii, pentru a pune capăt foametei și sărăciei, în vederea îmbunătățirii calității vieții.

Heifer România este una din filialele Heifer International, implementând în ultimii 20 de ani mai bine de 65 de proiecte similare. După o analiză de specialitate, în funcție de specificul zonei, comunitățile partenere Heifer au primit oi, capre, porci, vaci, albine, păstrăvi sau bivoli. Aplicând experiența și valorile Heifer International, Heifer România oferă asistența comunitaților nevoiașe și grupurilor dezavantajate, pentru a le îmbunatați standardele de viață, veniturile și alimentația.

Bucuresti, 21.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *