free download 78 travel guides written by experts

70 de furnizori amendati pentru ca nu au transmis datele cerute de ANCOM

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a comunicat procese verbale de aplicare a sancțiunii cu avertisment sau amendă contravențională unui număr de 70 de furnizori de comunicații electronice care nu și-au îndeplinit obligația de transmitere, în mod corect si complet, către ANCOM a listei localităților în care au furnizat în mod efectiv rețele și servicii în cea de-a doua jumătate a anului 2013.

Conform Deciziei nr. 987/ 2012 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea rețelelor și a serviciilor de comunicații electronice, furnizorii de rețele publice terestre la punct fix sau cu mobilitate limitată, pe suport fizic (perechi metalice torsadate, cablu coaxial, cablu UTP/FTP sau fibră optică), respectiv radioterestru, precum și furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului prin intermediul acestora, au obligația de a raporta semestrial către ANCOM până la data de 10 august și, respectiv, până la data de 10 februarie localitățile în care au furnizat efectiv rețele și servicii, pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 30 iunie a anului în curs respectiv, pentru perioada cuprinsă între 1 iulie și 31 decembrie a anului anterior.

Cei 70 de furnizori au fost sancționați pentru faptul că nu au transmis informațiile aferente celui de-al doilea semestru al anului 2013 sau pentru neraportarea, în mod corect și complet a acestor informații. Astfel, 9 furnizori au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de câte 5.000 de lei fiecare, 9 dintre ei au primit avertisment cu măsuri în vederea remedierii, iar 52 au fost sancționați cu avertisment.

De la data de 1 iulie 2013, furnizorii de comunicații electronice au obligația de a transmite datele statistice către ANCOM exclusiv prin intermediul unei aplicații informatice online, utilizând semnătură electronică certificată. Pe baza listelor de localități raportate de furnizori, ANCOM întocmește harta de acoperire cu servicii furnizate la puncte fixe (telefonie, internet și TV prin cablu sau IP) disponibilă online aici. Utilizatorii au opțiunea de a introduce județul și localitatea pentru care doresc să afle acoperirea cu unul sau mai multe servicii, iar aplicația returnează o listă a furnizorilor ce oferă serviciul/serviciile selectat(e) în localitatea respectivă.

Bucuresti, 05.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *