bucharest tech week 2021

70 de familii cu probleme sociale s-au bucurat de sărbătorile Pascale cu ajutorul Voluntarilor Piraeus Bank

Piraeus Bank România a susţinut în perioada 17 martie -17 aprilie 2017 o campanie de voluntariat intern, prin intermediul căreia 70 de familii din Bucureşti Ilfov, Galaţi, Iaşi, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Teleorman şi Piteşti au primit sprijin în preajma sărbătorilor Pascale. 25.600 de Lei, la care s-au adăugat donaţii în bunuri (alimente, haine, încălţăminte) au ajuns la cazurile sociale susţinute de angajaţii Băncii.

Proiectul “Fă o faptă bună!” a mobilizat aproximativ 200 de Voluntari  Piraeus, care au identificat şi semnalat cazuri sociale, pentru care Banca a prevăzut alocarea unei sume minime de 150 de LEI pentru fiecare caz social prezentat, sumă la care s-au adăugat donaţii suplimentare din partea iniţiatorilor, precum şi din partea susţinătorilor acestora.

fapte-bune_voluntari
Un număr important de cazuri pentru care s-au mobilizat Voluntarii Piraeus au vizat oferirea de sprijin pentru tineri cu handicap, copii cu Sindrom Down şi autism, cazuri medicale grave. Ca urmare a mobilizării de către voluntari ai unor terţi furnizori de servicii specializate, pentru mai mulţi copii cu Sindrom Down şi autism a fost facilitat accesul la şedinţe de terapie medicală.

“Dacă în cadrul proiectelor de responsabilitate socială implementate în anii anteriori aveam beneficiari predefiniţi, de această dată am pus în centrul atenţiei alegerea voluntarilor noştri şi convingerea lor de a susţine un anumit caz umanitar. Prin această abordare sprijinim angajaţii băncii pentru care responsabilitatea socială a devenit o atitudine. Ca de fiecare dată, voluntarii noştri s-au depăşit pe ei înşişi, lucru de care suntem, pentru a câtă oară, foarte mândri!” a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul proiectului.

30% dintre cazurile prezentate au avut ca scop prevenirea abandonului şcolar şi sprijin pentru educaţie, arii strategice de responsabilitate socială susţinute de Piraeus Bank România începând cu anul 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *