metalshow

7 zile de vacanta, 7 teme creative, 1 asezare cucerita de copii

In perioada 26 iulie-1 august 2010, intre orele 9.30- 13.00 se desfasoara, in Corbeanca, Edulier – proiectul de educatie non formala pentru copii.

Gandit sub sloganul “Punem cartea-n cui”, Edulier aduce zilnic o alta tema de invatare creativa si distractiva: ziua inventiilor nepericuloase, ziua verde, ziua hartiei, ziua jurnalismului, ziua campionilor, zilele pentru parinti si copii. Mai multe detalii pe //eduliercorbeanca.wordpress.com.

Ce e asa grozav la Edulier?

Vom face cel mai mare orgami din hartie de ziar facut vreodata in Romania de copii; primul proiect realizat pentru a imprieteni copiii nevoiasi cu ceilalti copii; primul proiect care prezinta inventii nepericuloase pentru copii, care aduce ateliere de kirigami, origami, margelute Fimo, pictura pe borcane, sport, cercetare microscopica a solului padurii, zile dedicate exclusiv relatiei parinte-copil( jocurile copilariei mele/tale). Proiectul se adresează copiilor cu vârste între 5 și 14 ani.
“Edulier îţi propune o întâlnire directă cu lumea vie vizibilă, dar şi invizibilă, o cale de a te apropia şi îndrăgosti de această lume, care să te motiveze cu adevărat să fii “verde”. Vei descoperi că nu trebuie să pleci în Africa pentru a vedea creature misterioase, este suficient să priveşi prin ochiul magic al microscopului. O plimbare în natură poate să-ţi ofere, daca ştii să-ţi foloseşti arsenalul de simţuri cu care chiar natura te-a înzestrat, o cale simplă de a învăţa lucruri noi, dar şi de a trăi experienţe sufleteşti unice. Vino alături de noi, punem cartea în cui şi te motivăm să iubeşti natura!” Cristina Constantinescu, cercetator stiintific, coordonatorul Zilei verzi.

Bogdan Ionescu te invită la EDULIER ! Maestrul origamist s-a mutat în Corbeanca și este alături de proiect, dorindu-și ca toți copiii să învețe vara asta ceva nou și distractiv, să se cunoască și să lege prietenii. ”Vom invata despre natura,vom fi jurnalisti pentru o zi, vom invata despre istoria acestei asezari frumoase de pe vechiul drum al diligentelor, vom invata legati la ochi cum miroase leusteanul sau mararul, vom juca fotbal, vom merge la padure sa studiem solul, vom construi cel mai mare origami din hartie de ziar si multe si felurite alte distractii. ” Bogdan Ionescu, Palatul de Hartie

Programul pilot “Edulier” promoveaza desfiintarea barierelor sociale, a voluntariatului si antrenarea partenerilor educationali. Scoala de vara se face fara carti, caiete sau ghiozdane, metodele utilizate fiind exclusiv interactive. Ideea centrala a proiectului o constituie atelierul educational, respectiv experimentarea si punerea in practica a notiunilor teoretice acumulate. Credem in succesul proiectului. prof. Manuela Nae, vicepresedinte Quality Solutions Association, coautor al Calendarului Bunului Profesor

Costul unui atelier este de 50 lei ( pentru participanții la întreaga saptămână de proiect reducerea este de 10%, la fel și pentru frați). Locurile sunt limitate la 20/atelier.

Pentru copii din familiile în dificultate participarea este gratuită, cu ajutorul partenerului educational Fundația Dinu Patriciu si a Quality Solutions Association.
Vă puteți înscrie la email edulier.corbeanca@gmail.com sau la tel 0744326236

Bucuresti, 19.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *