Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

7 soluții moderne pentru amenajarea camerelor mici

Indiferent de dimensiunea locuinței, fiecare colț trebuie să fie în armonie cu nevoile și preferințele noastre. Suprafața modestă a unei încăperi nu trebuie să fie un impediment în a o amenaja așa cum ne place, iar următoarele idei pentru amenajarea unui living modern sau a unui dormitor confortabil vă vor face munca mai ușoară.

Folosiți culori deschise

Atât la nivelul pereților, cât și al mobilierului, culorile deschise vor lăsa impresia unui spațiu mai mare și mai încăpător. Totuși, dacă vă îngrijorează gândul că prea multe nuanțe deschise vor diminua profunzimea încăperii, folosiți contraste între alb și culori neutre luminoase (gri deschis, cafeniu, taupe).

Alegeți mobilier și decorațiuni cu suprafețe care reflectă lumina

Trebuie să știți că unele suprafețe absorb lumina și contribuie la crearea unei atmosfere întunecoase, total nepotrivite într-o cameră de dimensiuni mici. Din acest motiv, catifeaua sau lemnul masiv granulat ar trebui evitate, în favoarea obiectelor cu finisaje metalice și a celor cu suprafețe cât mai netede.

Adoptați stilul minimalist

Chiar dacă nu sunteți iubitori de artă minimalistă, puteți adopta stilul minimalist în camerele mici, pentru a crea o ambianță aerisită și confortabilă, fără aglomerări de mobilier și decorațiuni.

Camera - sursa foto: Vivre
sursa foto: Vivre

Măriți spațiul cu oglinzi

Oglinzile măresc vizual orice încăpere, dar pentru a obține un efect cu adevărat impresionant, ar trebui să le amplasezi în așa fel încât să reflecte cât mai multă lumină. Așază o oglindă pe peretele opus ferestrei sau în fața unei surse de lumină.

Căutați soluții pentru depozitare

Alegeți piese de mobilier cu funcții de depozitare ori de câte ori aveți ocazia.

  • În dormitor, un pat cu sertare de depozitare va fi extrem de util pentru a păstra lenjerii de pat și pilote.
  • În bucătărie puteți monta dulapuri suspendate sau rafturi până aproape de tavan, pentru obiectele folosite mai rar.
  • În living este ideală o canapea cu ladă de depozitare, dar puteți apela și la alte trucuri utile: un taburet cu capac în care puteți pune pernele sau revistele ori o măsuță de cafea cu spațiu suficient dedesubtul tăbliei pentru diverse obiecte pe care le vreți la îndemână.

Creați iluzia unui spațiu suplimentar cu stickere 3D

Stickerele tridimensionale pot amplifica vizual o cameră mică, creând iluzia unui spațiu suplimentar. Puteți opta pentru unele care înfățișează ferestre ce se deschid spre o priveliște impresionantă: un lac cristalin, un munte înzăpezit sau o plajă însorită.

Folosiți rafturi suspendate

Rafturile suspendate vor lăsa mai mult spațiu în zona de jos a camerei și le puteți folosi pentru a înlocui o noptieră, ca masă la intrare lângă ușă, ca bibliotecă sau ca suport pentru accesorii.

Indiferent de variantele pe care le veți alege ca să amenajați o cameră mică, gândiți-vă că trebuie să obțineți un decor practic și confortabil. Țineți cont de necesități și mizați pe mobilierul cu funcții multiple, iar în ce privește decorațiunile, păstrați-le doar pe cele care vă aduc cu adevărat bucurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *