free download 78 travel guides written by experts

7 profesionisti devin Chartered Financial Analyst (CFA)

După mai mult de trei ani de studiu, 7 profesionişti români din domeniul investiţiilor au dobândit titlul Chartered Financial Analyst (CFA), a anunţat Asociaţia CFA România.

Ceremonia de decernare a titlurilor CFA a avut loc la Hotelul Hilton, Sala Regina Maria, în data de 16 Martie 2006. Evenimentul a beneficiat de prezenţa a doi distinşi invitaţi: domnul Septimiu Stoica (Preşedinte, Bursa de Valori Bucureşti) şi domnul  Christian Dreyer, CFA (Preşedinte, Swiss CFA Society).

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume în rândul profesioniştilor din domeniul financiar. Administrat de către CFA Institute, programul CFA este un curs post-universitar, care pregăteşte şi testează candidaţii în domeniul eticii şi a standardelor profesionale, a analizei situaţiilor financiare, a economiei, a managementului de portofoliu, a analizei şi a evaluarii diverselor instrumente financiare şi de investiţii.

Candidaţii pentru titlul CFA trebuie să promoveze o serie de trei examene într-o perioadă de 2-7 ani. Fiecare examen presupune cca 250-300 de ore de studiu individual. În anul 2005, CFA Institute a organizat aceste examene simultan în 184 de locaţii din 88 de ţări.

Cei 7 noi deţinători ai titlului CFA sunt:
Ruxandra Badiu, CFA – Patuxent Capital Group (Washington DC, SUA)
Carmina Manuela Buzuloiu, CFA –  ING Bank (Bucureşti, România)
Victor Capitanu, CFA –   Rapid Finance (Bucureşti, România)
Adrian Ionut Codirlasu, CFA –  Banca Naţională a României (Bucureşti, România)
Anda Gabriela Dinu, CFA  – Adecco (Bucureşti, România)
Sorin M. Revenko, CFA  – Agriplan Consultants (Chişinău, Republica Moldova)
Gina Mirela Roşca, CFA  – Black Sea Trade & Development Bank (Salonic, Grecia)

Asociaţia CFA România este o organizaţie non-profit a practicienilor români din domeniul investiţiilor. Fiind una dintre cele 131 societăţi membre ale CFA Institute, asociaţia are misiunea de a promova interesele specialiştilor în investiţii şi de a menţine standarde ridicate de integritate şi excelenţă profesională.

Numărul deţinătorilor titlului CFA se ridică la nivel mondial la peste 67.000. În România, un număr de 38 de analişti financiari deţin în prezent prestigiosul titlul.

Cristian Daniel Dragoş, CFA, Preşedintele Asociaţiei CFA România a declarat cu această ocazie: “Titlul CFA este un simbol al excelenţei profesionale în domeniul finanţelor, recunoscut la nivel internaţional. Există o strânsă legătură între gradul de dezvoltare al pieţei de capital din România şi numărul deţinătorilor români ai acestui titlu. Atât investitorii cât şi angajatorii din domeniul serviciilor financiare apreciază din ce in ce mai mult integritatea şi profesionalismul acestor specialişti.”

Din Consiliul Director al Asociaţiei CFA România mai fac parte: Dragoş A. Cabat, CFA (OTP Bank), Sorin Şerban, CFA (CA-IB România), Mugur Nicolae Popescu, CFA (Citibank România), Cristina Hodea, CFA (NCH Advisors), Emil Iosif Lazăr, CFA (BRD Securities), şi Adrian T. Mitroi, CFA (BancPost).

Evenimentul CFA Charter Award Ceremony 2006 a fost organizat cu sprijinul următorilor sponsori: Raiffeisen Capital & Investment, Interamerican România.

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *