7 milioane de utilizatori de Facebook in Romania

In 2013 numarul utilizatorilor romani de Facebook a crescut cu 25%, in timp ce paginile romanesti de Facebook au crescut ca numar cu 20%

Facebrands.ro si Facebrands PRO, serviciile de monitorizare si analiza a activitatii pe Facebook in Romania au intregistrat in aceasta dimineata cifra de 7.000.000 utilizatori romani de Facebook.

Numarul de utilizatori romani ai Facebook a crescut in anul 2013 cu 25%, crestere apropiata fata de 2012 –25% fata de 27%, in timp ce in 2011 numarul lor crescuse cu 83%.

Din cei 7 milioane, 6.571.780 (93,88%) si-au setat orasul in profil.

Un alt record atins de Facebrands in ianuarie 2014 a fost volumul total de date procesate: “Pe 5 ianuarie 2014, la exact 3 ani de la lansare, Facebrands a depasit pragul de 1.5 miliarde de post-uri, comentarii si like-uri inregistrate prin Facebrands PRO. In fiecare zi procesam peste 2 milioane de elemente noi de continut, provenite de la cele 23.755 de pagini urmarite.”, a declarat Andrei Stefan, Managing Partner Facebrands.

Capitala are in continuare cei mai multi cei mai multi utilizatori ai retelei Facebook in Romania, 1.439.220 insa cifra lor reprezinta acum doar 21.9% din totalul utilizatorilor care si-au setat orasul in profil fata de 25.77% in urma cu un an (1.293.100 utilizatori in ianuarie 2013, 25,77% din total), urmata de Cluj Napoca, Iasi, Timisoara, si mai nou Constanta care au acum peste 200.000 utilizatori de Facebook.

Alte noua orase au acum peste 100.000 de utilizatori de Facebook: Craiova, Brasov, Galati, Ploiesti, Oradea, Arad, Bacau, Pitesti si Sibiu. Printre orasele care au crescut cel mai mult ca numar de utilizatori de Facebook se Numara Cluj-Napoca, Iasi si Constanta. Cifra de utilizatori pe orase si judete poate fi gasita aici: //www.facebrands.ro/map.html.

Numarul de pagini romanesti create pe Facebook de persoane si institutii [companii, ONG-uri etc] a crescut in 2013 de la 19.788 la 23.755, procentul de crestere pe 2013 al numarului de pagini romanesti de Facebook fiind de 20% fata de 26.84% in 2012, an in care aceasta cifra pornise de la 15.600 .

"In 2014, companiile romanesti care vor rezultate in activitatea lor pe Facebook trebuie sa urmareasca mult mai atent ceea ce functioneaza si ce nu, atat pe paginile proprii cat si pe cele concurente si pe cele din intreaga categorie. Acest lucru e general valabil in marketing, insa e cu atat mai important in 2014 in marketingul pe Facebook din cauza schimbarilor efectuate de Facebook in ultima vreme la algoritmii sai", a declarat Ionut Oprea, Managing Partner Facebrands.

Serviciile Facebrands.ro si Facebrands PRO ofera o imagine completa asupra tuturor activitatilor de marketing si comunicare pe Facebook in orice categorie sau industrie, majoritatea agentiilor si clientilor care obtin rezultate pe Facebook folosind serviciul Facebrands PRO pentru masurare si benchmarking.

In plus, clientii Facebrands PRO primesc alerte pe email oricand concurenții lor întreprind o actiune pe Facebook si urmaresc in Facebrands PRO intreaga activitate pe Facebook a industriei din care fac parte.

Scurtaturi Facebrands:
Facebrands PRO //pro.facebrands.ro/intro
Topul paginilor de Facebook romanesti pe categorii: www.facebrands.ro
Harta utilizatorilor si paginilor de Facebook pe judete si orase: //www.facebrands.ro/map.html
Topul aplicatiilor romanesti de Facebook: //www.facebrands.ro/apps.htmll
Facebrands Reports: //www.facebrands.ro/blog/
Evolutia check-in-urilor pe retelele sociale in Romania: www.facebrands.ro/places
Date demografice despre utilizatorii Facebook din Romania: //www.facebrands.ro/demografice.html

Despre FACEBRANDS

Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a paginilor romanesti create pe reteaua sociala Facebook, lansat la inceputul anului 2011 de STANDOUT si BYTE FLUX, transformat in 2013 in entitate independenta. Facebrands.ro prezinta atat date despre activitatea utilizatorilor pe Facebook, cat si despre evolutia si activitatea paginilor romanesti pe aceasta retea. Majoritatea agentiilor si clientilor care urmaresc maximizarea rezultatelor activitatii pe Facebook folosesc abonamente Facebrands PRO care incep de la 119 euro/luna.

Bucuresti, 15.01.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *