free download 78 travel guides written by experts

68% dintre utilizatori nu constientizeaza existenta linkurilor suspecte pe retelele sociale,

conform unui nou studiu BitDefender

Studiul a scos în evidenţă faptul că 93% dintre utilizatori nu folosesc o soluţie de securitate dedicată pentru protecţia conturilor de pe reţelele sociale

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, a anunţat rezultatele unui nou studiu pe tema interacţiunii de pe reţelele sociale. Studiul a examinat diversele grade de risc la care sunt expuşi utilizatorii reţelelor sociale, în funcţie de nivelul de cunoaştere pe care îl au despre ameninţările care circulă pe fiecare mediu.

Peste 2700 de respondenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au fost chestionaţi cu privire la natura relaţiilor de pe reţelele sociale. În medie, participanţii la studiu au 137 de prieteni virtuali – majoritatea dintre aceştia fiind colegi sau foşti colegi de la muncă sau de la şcoală (83%), prieteni care lucrează în acelaşi domeniu (64%) şi – surprinzător – oameni pe care nu îi cunosc (42%).

Atunci când vine vorba de răspândirea ameninţărilor în reţelele sociale, mai puţin de jumătate dintre respondenţi (43%) au declarat că şi-au avertizat alţi prieteni din comunităţile virtuale atunci când au observat linkuri sau activităţi suspecte în fluxul de ştiri. 68% dintre aceia care nu au trimis niciun avertisment prietenilor au recunoscut că nu erau conştienţi de faptul că posturile suspecte pot conţine ameninţări la adresa securităţii – mulţi au declarat că ei înşişi au accesat linkurile, răspândind astfel, fără să îşi dea seama, ameninţările virtuale.

“A fost interesat să descoperim cât de implicaţi sunt utilizatorii reţelelor sociale atunci când vine vorba de protejarea conturilor lor. În ciuda faptului că reţele sociale sunt recunoscute ca fiind o atracţie principală pentru atacatorii virtuali, 93% dintre respondenţi au declarat fie că nu au nevoie de o soluţie de protecţie pentru Facebook, fie că nu ştiu de existenţa unei soluţii de securitate de acest tip”, a declarat Sabina Datcu, Specialist Analiză şi Comunicare pentru Ameninţări Virtuale şi autoarea studiului.

Mai multe detalii despre studiu pot fi găsite pe www.malwarecity.com.

Notă: Nicio informaţie cu caracter confidenţial sau oricare alt tip de conţinut rezultat din acest studiu nu au fost colectate. Niciun fel de date sau informaţii confidenţiale, aparţinând unor persoane sau companii, nu au fost şi nu vor fi făcute publice, folosite în alte scopuri sau împotriva voinţei persoanelor care le-au furnizat.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Bucuresti, 30.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *