free download 78 travel guides written by experts

6 mituri despre alcool. Află adevărul din acest articol

Serile relaxante, indiferent că sunt cele în care vrei să te distrezi sau cele liniștite sunt animate de alcool. Un pahar de vin, o bere răcoritoare sau un cocktail delicios și instagramabil, toate fac parte din decorul unei seri perfecte. Băuturile alcoolice sunt consumate în mod frecvent de oameni din întreaga lume, însă despre alcool circulă o mulțime de mituri și informații care sunt de cele mai multe ori eronate. Astăzi, îți vom prezenta 7 mituri despre alcool. Sigur ai auzit și tu despre cel puțin unul dintre ele, dar a venit momentul să constatăm dacă informațiile sunt adevărate sau doar povești.

6 mituri despre alcool. Află adevărul din acest articol

sursa foto

Vinul mai vechi este mai bun!

În ultimii zeci de ani această informație a tot circulat de-a lungul și de-a latul pământului. Ei bine, informația este parțial adevărată. Există anumite tipuri de vin care se păstrează la învechire, iar procesul de păstrare este extrem de important pentru a avea un rezultat bun. De obicei acest vin este foarte scump, dar și foarte delicious.

Însă, așa cum spuneam și mai sus, există anumite tipuri de vin. Nu te gândi că dacă ți o sticlă de vin mai mulți ani în bar vei avea parte de o băutură specială. Realitatea e că vei obține un vin acru, imposibil de consumat.

Vinul după bere o plăcere, Berea după vin un chin

O vorbă simplă pe care mulți oameni au memorat-o, dar care nu a fost demonstrată niciodată. În realitate, nu contează în ce ordinea bei băutura sau ce anume consumi. Diferența dintre plăcere și durere este făcută doar de cantitate.

Dacă ieși cu prietenii la o terasă și bei o bere răcoritoare, iar când ajungi acasă ți se face poftă de un vin bun, poți să bei liniștit. Vinul bun îl găsești doar într-un magazin de băuturi alcoolice și ține cont: nu exagera cu niciuna dintre băuturi.

Aspirina sau Ibuprofenul luat înainte de a consuma alcool, va alunga mahmureala de după

Chiar dacă pare o măsură de precauție bună, în realitate ea nu există. Efectul aspirinei sau al ibuprofenului va dispărea înainte să resimți efectul alcoolului, așa că aceste pastille sunt inutile. Mai mult decât atât, nu este recomandat să iei pastille în timp ce consumi alcool. Vei spori efectul alcoolului și îți vei irita stomacul.

Dacă într-adevăr te simți rău din cauza durerilor de cap, medicamentele pentru durere pot fi luate a doua zi după servirea micului dejun.

Băuturile de culori închise sunt mai sănătoase

Acesta este un mit 100%. Berea brună și vinul roșu au în componență mai mulți antioxidanți decât berea blondă și vinul alb. Cele din urmă, au mai multe substanțe chimice adăugate pentru a controla mai bine procesul de fermentare. Așadar, șansele să suferi de mahmureală sunt mai crescute atunci când consumi băuturi închise la culoare.

Dușul rece și cafeaua tare te vor ajuta să scapi de mahmureală

Acest mit este parțial adevărat și asta pentru că atât dușul, cât și cafeaua îți vor da energie, însă când aceasta dispare efectele mahmurelii revin. Dușul și cafeaua nu fac altceva decât să mascheze efectele alcoolului și nu te vor ajuta să elimini alcoolul din organism.

Murături, adevărate minuni

Acesta este cel mai răspândit mit, dar și eronat de asemenea. Medicii atrag atenția asupra consumului de zeamă de murături în exces pentru că îți poate face mai mult rău. Cu un conținut ridicat de sare, murăturile mai mult te vor deshidrata. Cel mai bun lichid pe care îl poți consuma după un chef este apa, iar dacă simți nevoia de ceva acru, adaugă zeamă de lămâie.

Pentru a nu te confrunta însă cu aceste mituri, îți recomandăm ca înainte să consumi alcool să mănânci și să te hidratezi bine. Alege întotdeauna o băutură alcoolică de calitate pentru a avea parte de o seară cu adevărat memorabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *