6 criterii de care să ții cont atunci când cumperi un ceas

Când achiziționează un ceas de mână, atât doamnele, cât și bărbații, au nevoie de un punct de la care să pornească. Cunoașterea unui magazin bun unde se comercializează ceasuri de calitate nu este suficientă, la baza achiziționării unui ceas existând anumite criterii în funcție de care să poată face alegerea corectă.

Fie că este ales pentru propria persoană, fie pentru o persoană dragă, un ceas trebuie să fie de calitate și să definească stilul purtătorului. Și pentru că ne dorim să faci alegerea potrivită, îți vom oferi, în cele ce urmează, 6 criterii de care să ții cont atunci când cumperi un ceas de mână!

6 criterii de care să ții cont atunci când cumperi un ceas
Sursa foto: Shutterstock

Stilul vestimentar

Un prim criteriu în alegerea unui ceas de mână este stilul purtătorului, dar și contextul în care acest accesoriu urmează să fie purtat. Dacă ceasul de mână este achiziționat în vederea accesorizării unei ținute elegante, urmărește să optezi pentru ceasuri clasice, elegante. Dacă eleganța te definește pe tine sau persoana ce urmează să poarte ceasul, îți sugerăm să optezi pentru ceasuri Longines, un faimos brand elvețian ce se traduce prin tradiție și eleganță.

În cazul în care stilul casual definește persoana ce urmează să poarte ceasul, un ceas simplu, casual, ce poate fi ușor de asortat oricărei ținute, e alegerea ideală. De cealaltă parte, ceasurile sport se potrivesc de minune persoanelor ce au antrenamentele fizice în rutina zilnică, fiind special concepute pentru aceste tipuri de activități.

Mecanismul de funcționare al ceasului

Funcționalitatea este un alt criteriu ce stă la baza alegerii unui ceas de mână. În ceea ce privește acest criteriu, ceasuri se împart în două categorii: ceasuri mecanice și ceasuri cu quartz. Mai mult, ceasurile mecanice pot fi atât simple, cât și automatice, pe când ceasurile cu quartz pot funcționa atât printr-un sistem kinetic, cât și cu ajutorul unei baterii.

Principala diferență dintre cele două categorii de ceasuri este că, la ceasurile mecanice sau automatice, încărcarea ceasului se realizează și prin mișcarea mâinii, nu doar prin rotirea cheiței, pe când ceasurile cu quartz își primesc energia dintr-o baterie ce trebuie înlocuită periodic.

Designul ceasului

Un alt criteriu important în achiziționarea unui ceas de mână este și designul acestuia, cu atât mai mult pentru persoanele ce doresc să asorteze ceasul de mână cu stilul vestimentar. Mai mult decât atât, este ideal să optezi pentru un ceas care să se potrivească și caracteristicilor fizice ale persoanei ce urmează să-l poarte.

De care detalii trebuie să ții cont privind designul ceasului? Ei bine, primele detalii sunt dimensiunile cadranului, urmând să acorzi atenție și formei, culorii sau materialului din care este confecționată brățara.

Precizia ceasului

Precizia este un criteriu foarte important privind funcționalitatea unui ceas de calitate. Chiar dacă aspectul ceasului este unul demn de luat în calcul, nici funcția de afișare a orei exacte nu trebuie desconsiderată. Un rol principal al unui ceas de mână este acela de a indica ora cu exactitate, până la urmă! Și chiar dacă ceasurile mecanice sunt în avantaj datorită eleganței lor, acestea nu garantează un nivel de precizie al orei așa cum o fac cele cu baterie. În fond, trebuie doar să decizi dacă eleganța primează preciziei.

Funcțiile ceasului

Și funcțiile ceasului sunt un criteriu important în funcție de care se face alegerea ceasului, întrucât ceasul de mână trebuie să se potrivească stilului de viață al purtătorului. Există o gamă variată de funcții ale ceasurilor, precum cronometrul, alarma, barometru și altele, iar alegerea ceasului de mână va trebui făcută întotdeauna în funcție de nevoile persoanei ce urmează a-l purta.

Prețul ceasului

Ultimul criteriu, dar nu cel din urmă, este și prețul ceasului. Și chiar dacă ceasurile de mână de foarte bună calitate își merită investiția, ar fi ideal să aloci un buget rezonabil achiziționării unui ceas. Este adevărat că majoritatea modelelor de ceasuri pot fi costisitoare, însă nu este exclus să găsești un ceas de mână calitativ la un preț care să nu atingă cote ce-ți depășesc bugetul.

Ai în vedere criteriile prezentate mai sus și cu siguranță vei reuși să achiziționezi unul dintre cele mai utile, aspectuoase și calitative ceasuri de mână. Suntem siguri că vei face o alegere care te va satisface!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *