free download 78 travel guides written by experts

Companii din telecomunicaţii şi industria auto formează 5G Automotive Association globală şi intersectorială

AUDI AG, BMW Group, Daimler AG, Ericsson, Huawei, Intel, Nokia şi Qualcomm Incorporated se unesc pentru a dezvolta, a testa şi a promova soluţiile de comunicaţii pentru mobilitatea conectată; ● Reţelele mobile de generaţie viitoare vor contribui la satisfacerea nevoilor de siguranţă rutieră şi mobilitate ale societăţii prin aplicaţii cum ar fi funcţiile de infotainment conectat şi condus autonom conectat; ● Asociaţia este deschisă şi altor parteneri.

Bucureşti/München. Astăzi, AUDI AG, BMW Group, Daimler AG, Ericsson, Huawei, Intel, Nokia şi Qualcomm Incorporated au anunţat formarea “5G Automotive Association” (Asociaţiei Auto 5G). Asociaţia va dezvolta, va testa şi va promova soluţiile de comunicaţii, va susţine standardizarea acestora şi va accelera disponibilitatea comercială şi pătrunderea pe piaţă la nivel mondial. Obiectivul este de a răspunde nevoilor societăţii privind siguranţa rutieră şi mobilitatea prin aplicaţii cum ar fi condusul autonom conectat, accesul universal la servicii şi integrarea în oraşe inteligente şi transportul inteligent.

Prin reţelele mobile 5G de generaţie viitoare şi evoluţia puternică şi continuă LTE, care include comunicare Cellular Vehicle-to-everything (C-V2X), accentul tehnologiilor informaţiei şi comunicării (IT&C) se schimbă spre Internet of Things şi digitalizarea industriilor.

Ca o evoluţie a soluţiilor actuale, reţelele mobile de generaţie viitoare sunt de aşteptat să gestioneze un volum mai mare de date, să conecteze mai multe dispozitive, să reducă semnificativ latenţa şi să aducă un nou nivel de fiabilitate. De exemplu, 5G poate susţine mai bine comunicaţiile critice pentru un condus mai sigur şi va sprijini în continuare comunicaţiile “vehicle-to-everything” şi aplicaţiile de mobilitate conectată. Aceste soluţii noi deschid noi oportunităţi tehnologice şi de afaceri pentru industria auto şi cea IT&C, iar membrii asociaţiei vor colabora îndeaproape pentru a realiza întregul potenţial împreună. Asociaţia va aborda principalele probleme tehnice şi de reglementare, maximizând reţelele mobile de generaţie viitoare şi integrând platformele de automobile prin soluţii de conectivitate, reţele şi calcul.

Principalele activităţi ale asociaţiei includ:
• Definirea şi armonizarea modelelor de utilizare, a cerinţelor tehnice şi a strategiilor de implementare.
• Susţinerea organismelor de standardizare şi reglementare şi a proceselor de certificare şi aprobare.
• Abordarea cerinţelor tehnologiei “vehicle-to-everything”, cum ar fi conectivitatea wireless, securitatea, confidenţialitatea, autentificarea, arhitecturile cloud de distribuţie şi multe altele.
• Derularea proiectelor comune de inovaţie şi dezvoltare care să conducă la soluţii integrate, testarea interoperabilităţii, proiecte-pilot la scară largă şi implementări de probă.

5G Automotive Association este o asociaţie de nivel mondial şi primeşte mai mulţi parteneri care sunt implicaţie în industria auto, industria IT&C sau ecosistem şi lanţ de valori mai largi pentru automobile şi sisteme de transport rutier. Numeroase companii şi-au exprimat deja susţinerea puternică pentru 5GAA şi şi-au declarat intenţia de a se alătura asociaţiei în viitorul apropiat. Christoph Voigt a fost numit preşedinte al Consiliului, iar Dino Flore este director general. Asociaţia va susţine şi va colabora îndeaproape cu iniţiativele naţionale şi regionale, precum Proiectul European de Preimplementare a Condusului Autonom şi Conectat.

Declaraţii:

Alfons Pfaller, director de dezvoltare infotainment, AUDI AG
“Automobilele conectate vor forma viitorul mobilităţii individuale, iar generaţie viitoare de reţele mobile va duce conectivitatea «car to x» la un nou nivel. Cheia succesului se regăseşte în colaborarea dintre industrii. Acesta este motivul pentru care am pus bazele 5G Automotive Association, unde specialiştii din toate domeniile relevante se reunesc.”

Dr. Christoph Grote, vicepreşedinte executiv pentru electronică, BMW Group
“Ne aşteptăm ca 5G să devină standardul de comunicaţii mobile dominant la nivel mondial în deceniul următor. Pentru industria auto este esenţial că 5G îndeplineşte provocările erei digitalizării şi a condusului autonom. Prin intermediul 5G, Automotive Association am creat un forum intersectorial care ne permite să modelăm viitoarea tehnologie 5G cu ajutorul principalelor companii IT&C. În calitate de cofondator al 5G Automotive Association, suntem încântaţi să primim în asociaţie şi alţi parteneri implicaţi în industria auto, în cea a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor sau operatori de reţele mobile.”

Sajjad Khan, director pentru mobilitate & vehicule digitale, Daimler AG
“Automobilul conectat ne permite să oferim clienţilor noştri servicii, în interiorul şi în exteriorul maşinii, care le uşurează sarcinile cotidiene de rutină, le sporesc confortul şi siguranţa, iar astfel le creează valoare adăugată considerabilă. Baza fundamentală pentru aceasta este o tehnologie de conectare rapidă şi fiabilă, ale cărei standarde să fie valabile la nivel global. Împreună cu ceilalţi membri fondatori ai «5G Automotive Association», noi, ca Daimler AG, lucrăm cu precizie la aceasta – cu obiectivul de a creşte conectivitatea automobilului la un nou nivel prin apariţia tehnologiei de telefonie mobilă de generaţie viitoare.”

Ulf Ewaldsson, director tehnic executiv, Ericsson
“Succesul 5G este dependent de colaborarea intersectorială în noile ecosisteme pentru digitalizarea industriilor. Prin crearea acestei asociaţii, vom maximiza tehnologia noastră cea mai nouă, 5G, şi vom colabora îndeaproape cu industria auto pentru dezvoltarea în comun a soluţiilor, precum şi pentru furnizarea de informaţii pentru reglementare, certificare şi standardizare. Suntem încântaţi să fim cofondatori şi să lucrăm cu principalele companii auto la modelarea soluţiilor de automobile conectate pentru viitor.”

Dr. Li Yingtao, preşedinte, 2012 Labs, Huawei
“Crearea acestei Asociaţii demonstrează nevoia clară pentru o colaborare intersectorială între industria telefonii mobile şi cea auto pentru inovaţii comune şi pentru stabilirea unei platforme de aliniere a calendarului şi priorităţilor, precum şi a planurilor de soluţii. Va facilita eforturile globale de reglementare, certificare şi standardizare pentru condusul autonom şi viitoarele servicii auto bazate pe tehnologiile 5G.”

Doug Davis, vicepreşedinte executiv şi director general al Internet of Things Group, Intel
“Activitatea de lider a Intel în dezvoltarea tehnologiei 5G, angajamentul pe termen lung faţă de standardele deschise şi colaborarea cu liderii din industria auto vor conduce la o accelerare a adoptării 5G în industria auto şi transporturi. Parteneriatul cu alţi lideri ai industriei va asigura că 5G poate sprijini modalităţile de utilizare care vor oferi progrese în siguranţă şi servicii pentru condusul autonom, oraşele inteligente şi soluţiile inteligente de transport în jurul lumii.”

Dr. Marc Rouanne, director executiv pentru inovaţii & administrare, Nokia
“5G Automotive Association este cel mai recent exemplu al relaţiei strânse pe care Nokia o are cu industria auto pentru ca automobilele autonome să devină realitate şi să deschidă o eră complet nouă în inovaţia auto. Tehnologiile şi inovaţiile cloud, de comunicaţii şi de reţea au potenţialul de a transforma automobilul într-un dispozitiv complet conectat pentru a revoluţiona experienţa conducătorului şi pentru a răspunde nevoilor de mobilitate ale societăţii. Nokia este încântată să joace un rol de lider în acest efort care va contribui la salvarea de vieţi, la îmbunătăţirea mediului nostru şi să facă sistemele de transport mai eficiente.”

Patrick Little, vicepreşedinte executiv şi director general pentru auto, Qualcomm Technologies, Inc.
“În calitate de cofondator al alianţei 5GAA, Qualcomm Incorporated aşteaptă cu nerăbdare să continue activitatea noastră cu principalii actori din lume pentru a promova alte colaborări între industria auto şi cea a comunicaţiilor şi să contribuie la asigurarea optimizării noilor tehnologii pentru transport. De peste un deceniu, Qualcomm Incorporated a fost angajată în dezvoltarea conectivităţii şi a soluţiilor de calcul care îmbunătăţesc siguranţa, mobilitatea şi comoditatea publicului călător. Tehnologiile noastre LTE Advanced, Cellular Vehicle-to-Everything (C-V2X) şi 5G-NR vor juca un rol important în îmbunătăţirea siguranţei şi în permiterea unui condus autonom.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *