Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

50 de calculatoare in plus pentru 26 de telecentre

{mosimage}ANRCTI si EcoTic suplimenteaza dotarea a 26 dintre telecentrele instalate prin programul pentru serviciu universal printr-o donatie constand din 50 de calculatoare reconditionate. Miercuri, 12 decembrie 2007, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Dan Georgescu, impreuna cu Valentin Negoita, presedintele EcoTic si Ionel Branga, director executiv comercial al Radiocom au donat telecentrului din satul Catiasu, judetul Buzau, primele doua calculatoare. "Prin initiativa comuna a ANRCTI si EcoTic, in urmatoarele saptamani, 50 de calculatoare reconditionate vor ajunge la 26 din telecentrele instalate in cadrul programului national pentru serviciu universal. Am ales pentru aceasta donatie acele telecentre care functioneaza in sau pe langa scoli si gradinite pentru a oferi in primul rand copiilor mai multe posibilitati de a studia informatica, de a comunica on-line si de a naviga pe internet", a declarat Dan Cristian Georgescu, presedintele ANRCTI.

"Dotarea telecentrelor instalate in scoli din mediul rural cu PC-uri colectate si reconditionate de EcoTic este in consens cu obiectivele Directivei europene 96/2002. In acest sens, Directiva arata ca scopul prioritar este prevenirea producerii de deseuri electrice si electronice si, in plus, refolosirea, reciclarea si alte forme de recuperare a acestor deseuri. Pe langa componenta ecologica, initiativa noastra se inscrie in zona de responsabilitate sociala, urmarind sa ofere utilizatorilor din mediul rural acces la tehnologia informatiei si comunicatiilor, contribuind, totodata, la eforturile de reducere a decalajului digital dintre mediul urban si cel rural", a afirmat Valentin Negoita, presedintele EcoTic.

"Ne-am dorit ca alaturi de partenerii nostri sa fim mai aproape de cei pentru care dorinta de cunoastere, de socializare era pana nu demult de neindeplinit. Astfel, impreuna am descoperit energia pe care o putem pune in miscare si bucuria pe care astfel o putem oferi, comunicarea fiind una din necesitatile vitale in dezvoltarea unei persoane. Facilitarea accesului la comunicatii, pentru cat mai multi romani, este extrem de importanta, cele 198 de telecentre Radiocom contribuind la posibilitatea locuitorilor din comunitatile cu acces limitat la serviciile de telefonie si internet de a putea fi conectati la evenimentele din actualitate si, in plus, de a avea sanse egale la informatie si nu numai", a declarat Ionel Branga, director executiv comercial al Radiocom.

Telecentrul Catiasu este instalat in incinta scolii cu clasele I-IV din localitate si este administrat de catre preotul din sat, care ii indruma cu pricepere pe copiii localnicilor sa foloseasca internetul si sa-si faca pe internet documentarea pentru temele de la scoala. Cele doua calculatoare suplimentare care au fost donate telecentrului de la Catiasu sunt conectate la internet de Radiocom, furnizorul care a instalat telecentrul din aceasta localitate.

Pana in prezent, in cadrul programului national pentru serviciu universal, au fost instalate 295 de telecentre, urmand ca numarul total sa depaseasca 600. Programul de instalare a telecentrelor in satele fara acces sau cu acces redus la servicii de telefonie a fost initiat de ANRCTI in anul 2004. Pana la acest moment, ANRCTI a organizat 6 licitatii pentru instalarea de telecentre intr-un numar total de 461 de localitati. In luna decembrie, urmeaza sa fie lansata si ultima licitatie, pentru aproximativ 240 de localitati.

Bucuresti, 12.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *