free download 78 travel guides written by experts

50 de ani de istorie a cursei de 24 de ore de la Nürburgring şi de la prima victorie BMW în clasamentul general: BMW M Motorsport omagiază istoria Nordschleife cu maşina de presă BMW M2 CS Racing

Bucureşti/München. BMW M Motorsport şi cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) sărbătoresc o aniversare comună în acest an. 2020 marchează 50 de ani de la prima ediţie a clasicei de anduranţă şi de la prima victorie în clasamentul general pentru BMW în “Infernul Verde”. Cum actuala situaţie nu permite organizarea vreunui eveniment important de aniversare, BMW M Motorsport omagiază istoria sa pe Nordschleife cu maşina de presă BMW M2 CS Racing, care dispune de un design special. Va purta numele tuturor piloţilor care au fost implicaţi în cele 19 victorii reuşite de BMW în clasamentul general.

Istoria şi viitorul se întâlnesc în designul maşinii de presă pentru a 50-a aniversare a cursei de 24 de ore de la Nürburgring. Designul evocă amintiri ale fiecărei victorii BMW din trecut. Modelul cu alb şi albastru aduce un omagiu primei maşini învingătoare în 1970 şi este completat de elementele de design BMW M Motorsport din prezent, vizibile pe capota faţă. BMW M2 CS Racing este una dintre maşinile BMW M Customer Racing care sunt pregătite să devină sinonime cu viitorul activităţilor BMW pe Nordschleife, împreună cu BMW M4 GT3, care în prezent este în faza de testare, şi cu BMW M4 GT4. La volanul maşinii de presă BMW M2 CS Racing se vor afla pilotul oficial BMW Dirk Adorf (Germania) şi pilotul Tom Coronel (Olanda). Ei vor împărţi cockpitul cu jurnaliştii Christian Gebhardt (Germania) şi Niki Schelle (Germania).

“Faptul că sărbătorim aniversarea cursei de 24 de ore şi prima victorie BMW şi că cele 19 succese în clasamentul general sunt prezente pe Media Car arată că BMW este marca ce a modelat această competiţie mai mult decât oricare alta de-a lungul deceniilor”, a declarat Adorf. “Sun fericit şi mândru că voi concura cu BMW M2 CS Racing cu un cvartet de calitate, care are toate calităţile necesare pentru a parcurge întreaga distanţă în condiţii bune. Am fi preferat ca întrecerea să aibă loc în faţa fanilor, dar, din păcate, nu este posibil în acest an. Din fericire, aceasta înseamnă ca va fi un interes şi mai mare din partea presei, pe care îl vom lua în considerare cu maşina de presă BMW M2 CS Racing.”

Stuck a obţinut victorii cu BMW în diferite perioade

Designul maşinii de presă spune povestea celor 19 victorii în clasamentul general obţinute de BMW, de la primul succes la ediţia inaugurală din 1970 la cel mai recent din 2010. Legendarul pilot Hans-Joachim Stuck (Germania) a jucat un rol important în această poveste. El a câştigat cursa de 24 de ore de trei ori cu BMW. A triumfat la ediţia inaugurală din 1970, alături de Clemens Schickentanz (Germania), cu BMW 2002 TI. În 1998, el a făcut parte din echipajul care a obţinut prima victorie pe Nordschleife, în clasamentul general, a unei maşini diesel, cu BMW 320d. În 2004, el a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului alături de Dirk Müller, Jörg Müller ambii Germania) şi Pedro Lamy (Portugalia), după succesul lor cu BMW M3 GTR.

Nürburgring (GER), September 2020. 24h Nürburgring, 50 years of Nürburgring 24 Hours - 50 years since BMW's first overall victory, BMW M2 CS Racing media car

“Cred că este fantastic că de-a lungul carierei am putut experimenta, alături de BMW, mai multe perioade diferite ale cursei de 24 de ore – de la prima mea victorie cu BMW 2002 TI la o maşină precum BMW M3 GTR, care era de ultimă oră la acea vreme”, a declarat Stuck. “Am fost pionieri cu BMW 2002 TI. A fost pilotaj pur, fără nici un fel de ajutor pentru pilot. Pentru mine, a fost prima mea victorie mare şi un reper important în cariera mea, pe care o apreciez foarte mult. Când BMW mi-a spus în 1998 că vor să câştige cursa de24 de ore cu un diesel, am spus «Glumiţi?». Cu toate acestea, consumul de combustibil a însemnat, de fapt, că am putut învinge concurenţa. Nu am fost cei mai rapizi, dar am putut face mai puţine pit stopuri. Cel mai distractiv a fost în 2004 cu BMW M3 GTR. A fost senzaţional să pilotez maşina pe Nordschleife – cu viteza ei, cu toate sistemele de asistare a condusului şi cu fiabilitatea ei. Părerea mea este că a fost cea mai bună maşină pe care am pilotat-o vreodată pe acest circuit.”

Farfus: înapoi pentru o nouă încercare, la 10 ani de victoria cu BMW M3 GT2

Unul dintre piloţii implicaţi în cea mai recentă victorie BMW, cu BMW M3 GT2 în 2010, a fost Augusto Farfus (Brazilia). 10 ani mai târziu, pilotul oficial BMW concurează cu BMW M6 GT3, în căutarea celei de-a 20-a victorii generale pentru BMW. “Sunt foarte fericit să am fost implicat în victoria cu BMW M3 GT2”, a spus Farfus. “10 ani mai târziu, este timpul să adăugăm o nouă victorie listă. Atunci, BMW M3 GT2 era cea mai nouă maşină din pluton şi maşina cu cei mai puţini kilometri de teste. Acum, BMW M6 GT3 a făcut mai mulţi kilometri de teste pe Nordschleife decât toate celelalte maşini GT3. Maşina şi BMW Team Schnitzer au trecut prin fiecare situaţie imaginabilă şi sunt foarte bine pregătite. Vom face tot ce putem pentru a obţine a 20-a victorie pentru BMW.”

Cele 19 victorii BMW în clasamentul general, pe scurt:

AnPiloţiMaşină
1970Hans-Joachim Stuck, Clemens SchickentanzBMW 2002 TI Koepchen
1971Ferfried Prinz von Hohenzollern, Gerold PanklBMW 2002 Alpina
1972Helmut Kelleners, Gerold PanklBMW 2800 CS Alpina
1973Niki Lauda, Hans-Peter JoistenBMW 3.0 CSL Alpina
1984Axel Felder, Franz-Josef Bröhling, Peter OberndorferBMW 635 CSi
1985Axel Felder, Jürgen Hamelmann, Robert Walterscheid-MüllerBMW 635 CSi
1986Markus Oestreich, Otto Rensing, Winfried VogtBMW 325i
1989Emanuele Pirro, Roberto Ravaglia, Fabien GiroixBMW M3
1990Altfrid Heger, Joachim Winkelhock, Frank SchmicklerBMW M3
1991Kris Nissen, Joachim Winkelhock, Armin HahneBMW M3
1992Johnny Cecotto, Christian Danner, Jean-Michel Martin, Marc DuezBMW M3
1994Karl-Heinz Wlazik, Frank Katthöfer, Fred RostergBMW M3
1995Roberto Ravaglia, Marc Duez, Alexander BurgstallerBMW 320i
1996Johannes Scheid, Sabine Reck, Hans WidmannBMW M3
1997Johannes Scheid, Sabine Reck, Hans-Jürgen Tiemann, Peter ZakowskiBMW M3
1998Marc Duez, Andreas Bovensiepen, Christian Menzel, Hans-Joachim StuckBMW 320d
2004Pedro Lamy, Dirk Müller, Jörg Müller, Hans-Joachim StuckBMW M3 GTR
2005Boris Said, Duncan Huisman, Andy Priaulx, Pedro LamyBMW M3 GTR
2010Jörg Müller, Augusto Farfus, Uwe Alzen, Pedro LamyBMW M3 GT2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *