free download 78 travel guides written by experts

5 sfaturi pentru o vacanta fara griji daca suferiti de hemoroizi

Suntem în toiul verii, ne chinuie arșita, gândul tuturor zboară la concedii pline de relaxare și răsfăț. Și așa cum obișnuim să spunem “o viață avem!” când facem fel de fel de excese, tot așa ne putem amăgi foarte ușor spunând “o vacanță avem!” ca să uităm de recomandări medicale și de cumpătare.

Dacă ne ascundem în spatele acestei scuze, ne vom confrunta cu probleme mai serioase la întoarcerea din concediu. În categoria celor care nu au voie să ignore îndemnurile doctorilor se numără și cei care suferă din cauza hemoroizilor – inflamațiile venelor de la nivelul rectului inferior și anusului.

Pentru o vacanță fără griji care să nu se termine cu o programare urgentă la proctolog, i-am cerut 5 sfaturi prețioase doctorului Dan Andronesi, medic primar chirurg la OK Medical, cea mai modernă clinică de proctologie din România.

1. All-inclusive să fie, dar fără condimente! – ”Consumul de condimente poate declanșa o criză hemoroidală. Aveți grijă ce alegeți din meniurile bogate ca să nu vă stricați vacanța”, spune doctorul Andronesi.

2. O vacanță cu cât mai puțin alcool – ”Alcoolul poate duce și el la crize pentru cei suferinzi de hemoroizi. Un concediu ideal pentru acești pacienți este unul cu cât mai puțin alcool”, ne sfătuiește specialistul OK Medical.

3. Grijă la timpul petrecut la volan! – “Șofatul pe distanțe lungi le poate înrăutăți starea celor au hemoroizi. Faceți cât mai multe pauze!, este de părere dr. Dan Andronesi.

4. Ce nu trebuie să lipsească din trusa medicală de vacanță – “Orice persoană care știe că are probleme din cauza hemoroizilor nu trebuie să plece în concediu fără laxative și antibiotice intestinale. Constipația și diareea favorizează crizele”, declară medicul.

5. Mențineți dieta sănătoasă – “Este important să nu ne îngrășăm în vacanță – greutatea în exces poate mări presiunea pe venele pelviene ceea ce favorizează apariția hemoroizilor sau înrăutățirea stării celor deja existenți. Sedentarismul nu este bun nici el, trebuie să ne mișcăm mult și să ne hrănim sănătos, chiar dacă totul ne îndeamnă la leneveala și exces”, afirmă doctorul Andronesi.

Pentru mai multe informații despre boala hemoroidală și despre tratamente de ultimă oră accesați www.okmedical.ro!

DESPRE OK Medical

OK Medical, cea mai modernă clinică de proctologie din România, a fost deschisă recent în București, Galați și Cluj. Specialiștii OK Medical – doctori de renume, cu o vastă experiență, tratează hemoroizii fără intervenție chirurgicală, prin terapiii moderne precum fototermocoagularea în spectru infraroșu și ligatura cu benzi elastice.

Bucuresti, 10.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *