bucharest tech week 2021

5 ritualuri de frumusețe peste care să nu sari

Pentru a păstra cât mai mult timp aspectul tânăr și sănătos al pielii și al părului, trebuie să respecți, zilnic, un ritual de frumusețe. Din acesta fac parte demachierea, exfolierea și utilizarea cremelor cu factor de protecție solară, care previn apariția ridurilor și a petelor pigmentare.

5 ritualuri de frumusețe peste care să nu sari

sursa foto

Deși ritualul de îngrijire diferă de la caz la caz, există câțiva pași potriviți pentru oricine, pe care nu trebuie să-i omiți. Oricât de obosită sau de grăbită ai fi, fă-ți timp pentru următoarele etape care te ajută să-ți menții prospețimea, indiferent de vârstă!

Demachiază-te zilnic

Demachiază-te zilnic

Sursa foto

Probabil, cel mai important pas din rutina de îngrijire a unei femei este demachierea. Acest proces trebuie să aibă loc în fiecare zi, atât dimineața, cât și seara. După o zi plină, tenul tău are nevoie de îndepărtarea machiajului și a celulelor moarte, operațiune care previne apariția punctelor negre și a coșurilor.

Pentru ca tenul tău să fie proaspăt în fiecare zi, demachiază-l și dimineața. Deși nu ai avut machiaj peste noapte, procedura este utilă pentru că înlătură sebumul și reîmprospătează tenul. Alege produsul de demachiere potrivit, funcție de tipul tău de ten.

Există apă micelara sau lapte și balsam demachiant, care îndepărtează orice urmă de reziduu. Folosește discuri demachiante și insistă, cu grijă, asupra feței, a ochilor și a buzelor. Poți opta pentru produse cosmetice bio de la Obio, care asigură un ten fără imperfecțiuni.

Folosește creme hidratante

Folosește creme hidratante

Sursa foto

Următorul pas pentru o rutină corectă de îngrijire constă în hidratarea tenului. Astfel, dimineața și seara, folosește creme care hidratează epiderma, în profunzime. Aceasta trebuie să fie adecvată tipului tău de ten și poate fi aplicată atât pe gât, cât și pe decolteu, pentru un plus de prospețime.

Dacă ai tenul uscat, poți achiziționa o cremă cu o consistență grasă, deoarece ai nevoie de hidratare. Un ten gras va avea nevoie de o cremă matifiantă, cu textură ușoară, care să nu conțină uleiuri grase. Pe de altă parte, pentru un ten sensibil, iritabil, evită cremele care conțin parfumuri, conservanți sau coloranți.

Nu uita de exfoliere

Nu uita de exfoliere

Sursa foto

Exfolierea este la fel de importantă, atunci când vorbim despre îngrijirea corectă a tenului și a corpului. Un ten normal sau mixt poate fi exfoliat o dată pe săptămână, în timp ce unul uscat, cel mult de două ori pe lună.

Prin exfoliere, îndepărtezi celulele moarte și obții un ten luminos și radiant. Folosește un exfoliant din ingrediente naturale, din comerț, sau prepară-l singură, cu miere, zahăr și ulei de cocos. După ce folosești un astfel de produs abraziv, nu uita de crema hidratantă.

Protejează-ți tenul de razele UV

Protejează-ți tenul de razele UV

Sursa foto

Soarele este responsabil de îmbătrânirea prematură a tenului și de apariția petelor pigmentare. Prin urmare, folosirea cremelor cu factor de protecție solară cât mai mare, în fiecare zi, și nu doar atunci când stai la plajă devine esențială.

Folosește o cremă cu SPF peste 30, pe care să o aplici ca ultim pas din rutina zilnică de machiaj. În acest fel, agenții săi vor funcționa la parametrii optimi.

Ai grijă de părul tău

Ai grijă de părul tău

Sursa foto

Îngrijirea podoabei capilare este la fel de importantă și nu trebuie să lipsească din rutina ta. În afară de spălare, utilizează măștile hrănitoare pentru păr și produsele care îl protejează, înainte de folosirea ondulatorului sau a plăcii.

Coafatul și spălarea cu un șampon nepotrivit pot afecta structura firelor de păr.

Ține cont de acești pași pentru o rutină corectă de îngrijire, astfel încât să arăți excelent! Atenție! Rezultatele sunt vizibile, doar dacă ești perseverentă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *