free download 78 travel guides written by experts

5 proiecte romanesti nominalizate la EPSA 2009

ImageAgenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informează că au fost finalizate nominalizările pentru  Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA 2009), conform celor patru secţiuni tematice: Îmbunătăţirea performanţei în serviciul public, Implicarea cetăţenilor, Metode noi de lucru în parteneriat, Leadership şi managementul schimbării. ANFP, în calitate de reprezentant al României în cadrul Comitetului de coordonare al proiectului Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA 2009), doreşte să mulţumească tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice din România care au participat la această ediţie, situându-se pe locul I la numărul de proiecte depuse, cu un total de 45 de iniţiative de succes. Totodată, ANFP doreşte să aducă la cunoştinţă următoarele nominalizări ale proiectelor depuse de administraţia publică locală românească în cadrul EPSA 2009:

I. Îmbunătăţirea performanţei în serviciul public: proiectul “Timpul este… viaţă, Îmbunătăţirea Serviciilor Medicale de Urgenţă” (nominalizat pentru certificat)

II. Implicarea cetăţenilor: proiectul „Consultarea comunităţii – acţiune şi implicare din partea cetăţenilor” (nominalizat pentru certificat)

III. Metode noi de lucru în parteneriat – proiectul „Prezent în şcoală, absent în închisoare – Parteneriat local pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile şi persecutarea minorilor”  (nominalizat pentru un premiu), proiectele „Centrul regional şi internaţional pentru prevenirea şi intervenţia în caz de inundaţii” şi „Servicii sociale integrate, medicale şi educaţionale în zonele rurale” (nominalizate pentru certificat)

Popularizarea exemplelor reale implementate cu succes în România are rolul demonstra că administraţia publică românească promovează valori şi cazuri novatoare, care pot contribui considerabil la realizarea reformei sectorului public. De asemenea, cazurile de reuşită şi bunele practici  din administraţia publică românească pot deveni  vizibile pe plan european şi demne de a fi urmate şi de alte administraţii publice.

Bucuresti, 13.08.2009

{loadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *