Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

5 preparate tradiționale pe care trebuie să le încerci în Turcia

Turcia rămâne în topul preferințelor românilor, fiind una dintre cele mai râvnite destinații pentru vacanța de vară. Pe lângă plajele superbe, zonele enorme de shopping și numeroasele posibilități de distracție pe care le oferă turiștilor, țara situată pe două continente își uimește vizitatorii și cu gastronomia sa senzațională.

Plănuiești și tu un sejur în Turcia în acest an? Iată recomandările noastre de preparate autohtone pe care este musai să le deguști!

5 preparate tradiționale Turcia

Photo by Ömer Haktan Bulut on Unsplash

İskender Kebab

Cu siguranță că ai auzit și tu de celebrul Kebab, un produs disponibil și în meniurile fast-food-urilor din țara noastră, deci probabil știi deja că acesta este un produs culinar de origine turcă. Acesta conține felii fragede și subțiri de carne de miel pe care le poți servi în pâine turcească alături de sos de roșii, ceapă unt topit și iaurt, toate asezonate cu un mix interesant de condimente orientale. Restaurantele turcești oferă İskender Kebab la farfurie, acompaniat de ardei iute copt de grătar.

Baklava

Atunci când vorbim despre preparate pe care nu trebuie să le ratezi în Turcia, nu putem omite Baklavaua. Acest desert uimitor, tradițional, însiropat, poate fi pregătit cu umplutură de fistic, unt sau nuci, dar nu numai – mai ales că turcii stau foarte bine la capitolul creativitate culinară! Pe străzile Turciei poți găsi baklava la orice pas, însă cu siguranță cele mai delicioase sortimente te așteaptă, spectaculos aranjate în vitrine, în marile bazaruri din zonă. Află mai multe detalii despre locațiile în care se regăsesc acestea, dar și despre Turcia de pe blog.tez-tour.ro.

Lokum

Un alt desert emblematic pentru poporul turc este cunoscut pe meleagurile acestora drept Lokum. Ai ghicit, este vorba despre rahatul turcesc, desertul copilăriei celor mai mulți dintre noi! Desertul gelatinos este obținut din fistic, arahide mărunțite sau alune de pădure, toate ”captive” într-un strat de gelatină aromatizată în funcție de preferințe cu apă de trandafir, lămâie sau portocale amare.

Dolma

Dacă îți plac sărmăluțele românești, trebuie să le guști și pe cele ale turcilor! Da, ai auzit bine, vecinii aflați la intersecția dintre Asia și Europa au și ei propria rețetă de sărmale. Dolma, căci așa se numește preparatul lor, desemnează rulouri de viță de vie umplute cu carne de vită și orez (sau doar cu orez în anumite zone), sau cu legume. Varza, vinetele, dovleceii sau ardeii sunt doar câteva dintre legumele folosite pentru pregătirea savuroaselor Dolma. Deci, indiferent că ești un fan al cărnii sau un vegetarian convins, comandă în restaurantele turcești acest deliciu culinar!

Menemen

Pe durata vacanței tale în Turcia, începe-ți diminețile înfruptându-te din variantele absolut delicioase de mic dejun pe care gastronomia originală a locului le oferă. Unul dintre ele poartă denumirea de Menemen, un fel de mâncare care conține ouă, ceapă, ardei și roșii și care se aseamănă destul de mult cu ouăle bătute din universul nostru culinar. Acesta se servește pe felii de pâine sau cu lipii turcești și îți va încânta cu siguranță papilele gustative!

Nu rata răsfățul culinar turcesc și încearcă preparatele sugerate de noi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *