free download 78 travel guides written by experts

5 povești de succes – companiile românești din portofoliul Abris Capital

Pentru Abris Capital, fondul de top de private equity ce operează la nivel mid-market în Europa Centrală și de Est, 2019 a fost un an bun pentru operațiunile de pe piața românească.

Două noi achiziții au intrat în portofoliul Abris: Dentotal Protect și Global Technical Group, ambele fiind jucătorul numărul unu în domeniul lor de activitate corespunzător.

Abris Capital se concentrează pe servicii B2B, B2C, logistică, transport, producție, IT&C, investind între 30 și 75 milioane de euro per tranzacție.

Din momentul achiziției, Abris Capital oferă suport în definirea strategiei pentru o creștere accelerată, ajutând companiile din portofoliu să-și atingă obiectivele într-un timp mai scurt și urmărind, în același timp, per ansamblu, o accelerare a succesului acestora.

Abris Infografic

„ABRIS Capital este un investitor pe termen lung, care își asumă un parteneriat între 3 și 7 ani în compania în care intră. Acest lucru denotă dedicarea atât față de companii, cât și față de investitori. ABRIS Capital alege să intre în parteneriat cu managementul companiei care deja face performanță, acest fapt reflectându-se în indicatorii specifici, ce arată rezultatele bune pe care le are deja compania înainte de achiziție” declară Adrian Stănculescu, Partener și lider al biroului Abris din România.

Poate cea mai cunoscută companie legată de portofoliul Abris Capital este Urgent Cargus, jucătorul numărul doi în domeniul afacerilor de curierat din România. În 2013, Abris a achiziționat Cargus International, iar în 2014 l-a fuzionat cu unul dintre competitorii săi direcți, Urgent Curier, profitând de sinergiile dintre cele 2 companii și redenumind astfel noua companie Urgent Cargus.

În 5 ani de cooperare, printr-o strategie eficientă implementată cu ajutorul Abris Capital, Urgent Cargus a atins o creștere de 5 ori în volume și venituri și un număr de peste 2500 de angajați, înainte de a fi vândută în 2018 către Mid Europa Partners.

Mai puțin cunoscute publicului larg, dar cu o importanță foarte mare pentru domeniilor lor de activitate sunt Green Group și Pehart Tec, alte două companii din portofoliul Abris Capital.

Achiziționată în 2016 de către Abris, Green Group este al doilea producător de fibră sintetică poliesterică din Europa (cel mai mare producător independent) și are un impact deosebit asupra protecției mediului, dispunând de o capacitate de reciclare de 144.000 tone de PET pe an, dar și reciclare a echipamentelor electrice și electronice, a sticlei, lămpilor și bateriilor.

Pehart Tec, compania transilvană achiziționată de Abris în 2015, este producătorul numărul unu din sud-estul Europei de role jumbo de hârtie, iar Pufina, marca proprie de hârtie igienică și șervețele, este a doua din România.

Pentru fondurile de private equity care operează în prezent pe piața românească, „există un ecosistem mai amplu, care se maturizează, iar domeniul capătă vizibilitate. România este o țară atractivă în acest moment, din acest punct de vedere” estimează liderul Abris România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *