free download 78 travel guides written by experts

5 motive pentru care Cluj-Napoca e mai tare decât Bucureștiul

Cluj-Napoca și Bucureștiul sunt două dintre cele mai mari și mai cunoscute orașe din România. Deși fiecare dintre aceste zone prezintă avantaje pentru cei care le aleg ca loc de domiciliu, există și argumente pentru care credem că, uneori, Clujul este chiar mai tare decât capitala! Așadar, dacă ești din București și vrei o schimbare în viața ta, ia în calcul relocarea în orașul din inima Transilvaniei! Iată și câteva motive să o faci:

1. Clujul este aproape de munți

Grație poziționării pe care o are Cluj-Napoca, acest loc este ideal pentru cei pasionați de drumeții, pentru dornicii de adrenalină și pentru iubitorii de natură. La doar o oră și jumătate de mers cu mașina, poți ajunge din centrul orașului la 1000 de metri altitudine – mai exact, în Munții Apuseni, una dintre cele mai interesante atracții turistice din țara noastră.

2. În Cluj au loc cele mai cool festivaluri

Untold, Electric Castle, TIFF, Jazz în Park sunt denumirile sonore ale festivalurilor din Cluj care au devenit o adevărată tradiție. Anual, acestea adună o mulțime de pasionați de film și de muzică, dar nu numai. Cluj-Napoca este, fără doar și poate, un centrul socio-cultural important din România, așadar, dacă îți place să fii înconjurat de oameni alături de care te poți delecta cu reprezentații extraordinare de talent, atunci aceasta este destinația de vacanță ideală pentru tine!

cluj napoca festival

sursa foto

3. Clujul este un important centru IT

Dacă locuiești în Cluj dar te gândești că traiul în capitală ți-ar oferi mai multe oportunități profesionale, trebuie să știi că orizonturile de carieră sunt promițătoare și în orașul din centrul Transilvaniei. Știai, de exemplu, că acesta este un important centru IT? Spre deosebire de București, în Cluj se produc echipamente destinate exportului, ceea ce înseamnă că, în domeniu, salariile sunt destul de mari pentru media din România.

4. Clujul este mărginit de păduri

Un alt motiv pentru care Clujul poate fi considerat chiar mai tare decât Bucureștiul se datorează faptului că acesta este mărginit de păduri. Practic, te poți răsfăța cu o escapadă în pădure, la iarbă verde, la doar câteva zeci de minute de centrul orașului. După o scurtă călătorie cu mașina până la marginea orașului poți să te bucuri de o plimbare cu bicicleta, de un picnic sau, de ce nu, de o ședință foto!

5. Mâncarea specifică Clujului este absolut delicioasă

Chiar dacă au trecut mai bine de 100 de ani de când Clujul a fost traversat de maghiari și de nemți, influențele acestor popoare se mai resimt, încă, în cultura zonei din Ardeal. Acest lucru implică nu doar un plus de seriozitate și de exigență în rândul locuitorilor, dar și un univers gastronomic foarte interesant. Aici poți servi tamboci (sarmale), așa cum le numesc locuitorii, dar și diverse rețete de zamă, ori tocănițe care îți lasă gura apă. Și dacă vrei să încerci astfel de preparate și acasă, în Cluj Napoca livrarea de mâncare este un alt serviciu la îndemâna oricui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *