free download 78 travel guides written by experts

5 metode prin care poți economisi bani

Pentru a strânge banii necesari unei vacanțe sau pentru renovarea locuinței, ai două opțiuni: fie economisești, fie muncești mai mult. Ei bine, dacă alegi să muncești mai mult, nu vei mai avea timp și pentru activitățile relaxante, care îți fac cu adevărat plăcere. În schimb, dacă alegi să economisești, misiune care poate părea dificilă la început, există șanse foarte mari să strângi, mai repede decât ai crede, suma de care ai nevoie.

Descoperă, în rândurile următoare, 5 metode eficiente care te vor ajuta să economisești suma necesară pentru a-ți atinge obiectivul propus!

5 metode prin care poți economisi bani

sursa foto

Cumpără-ți parfumuri și cosmetice doar atunci când ai nevoie

Parfumurile și cosmeticele de bună calitate nu au prețuri tocmai prietenoase cu buzunarul tău, așa că recomandarea noastră este să le achiziționezi doar atunci când ai nevoie de ele, adică doar după ce le termini pe cele existente.

Dacă ai mai mult de două-trei parfumuri, atunci ar fi bine să te oprești, pentru moment, aici. În ceea ce privește cosmeticele, cumpără-ți altele noi doar după ce epuizezi stocul din casă.

Fă-ți manichiura și pedichiura acasă

Cu puțină îndemânare și cu instrumentele necesare, îți poți face manichiura și pedichiura singură, acasă. În schimb, dacă ești adepta mersului la salon, îți sugerăm să alegi unul care are prețuri mai mici, așa cum saloanele de cartier.

Cumpără-ți haine mai ieftine

La capitolul haine, cu toții putem avea tendința de a exagera. Dacă ești genul care se plictisește destul de repede de unele articole vestimentare, poți alege să-ți cumperi haine mai ieftine. Spre exemplu, vara îți poți cumpăra rochii ieftine, versatile, lucru care te va ajuta să economisești o parte importantă din suma necesară. În plus, nu uita că și perioadele cu reduceri sunt perfecte pentru a-ți diversifica garderoba, fără a face o gaură prea mare în buget.

Limitează-te la câteva accesorii

Pentru un timp, cel puțin până strângi banii de care ai nevoie, ar fi bine să nu mai investești în bijuterii noi, chiar dacă îți atrag atenția. În privința genților, încearcă să rămâi la câteva modele potrivite pentru orice situație: un rucsac, o poșetă și o geantă de umăr.

Rezumă-te doar la câteva perechi de pantofi

Principiul care se aplică în cazul accesoriilor este valabil și pentru încălțăminte. Dacă investești doar în câteva perechi de pantofi versatili, pe care îi poți integra în diverse ținute, nu vei economisi doar bani, ci și spațiu în dressing.

Este indicat să ai două-trei perechi de încălțăminte pentru fiecare sezon. Îți sugerăm să te orientezi către modelele din piele naturală calitativă, pe care le vei putea purta ani la rând. Astfel, costul per purtare va fi în favoarea ta!

Aplicând metodele de mai sus, nu doar că vei reuși să economisești suma de care ai nevoie, ci vei și (re)descoperi cât de utile sunt lucrurile pe care le ai deja în garderobă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *