free download 78 travel guides written by experts

5 lucruri pe care trebuie sa le faci calculatorului in aceasta vara

Navigare Vara cu Wi-Fi gratis: Lucru sau Joacã, mereu în siguranțã

·    Dezactiveazã partajarea fișierelor, directoarelor sau serviciilor
·    Pãzește-te de așa zisul atac ”man in the middle”
·    Schimbã configurația firewall-ului personal pentru a bloca automat traficul la intrare

Nimic mai plăcut vara decât să vezi oamenii relaxându-se,  în parcuri sau lângă fântânile arteziene cu laptop-urile pornite, lucrând, discutând pe chat, încărcând imagini, împărtășind povestiri sau doar navigând pe web, folosind zone Wi-Fi gratuite, care au devenit populare și accesibile în cele mai multe oraşe din întreaga lume. Discutând strict din punctul de vedere al unui furnizor de securitate, cum ar fi ESET, nu există navigare web în siguranţă (garantată) pe stradă: Wi-Fi este nesigur. Criptarea WEP, utilizată în reţelele Wi-Fi nu este puternica fiind uşor de decodat.

În concordanță cu ABI Research, hotspot-urile Wi-Fi își continuau creșterea accelerata în 2008. Cea mai mare creştere  şi cel mai mare număr de hotspot-uri continuă să fie găsit în Europa. În timp ce Marea Britanie a condus mereu ca număr de hotspot-uri Wi-Fi europene, există, de asemenea, o creştere notabilă în Franţa, Germania şi Rusia.1 Hotspot-uri Wi-Fi gratuite sunt în curs de apariţie, în multe ţări şi există, probabil, cel puţin un hotspot în fiecare oraș important din Europa sau Orientul Mijlociu.

Potrivit lui Pierre-Marc Bureau, cercetător senior de malware din cadrul ESET, una dintre cele mai grave forme de ameninţare este reprezentată de aşa-numitul atac ”man in the middle”. Dacă se mai află cineva în reţea, acesta poate modifica traficul din reţea și vă poate face să credeți că aveți de-a face cu site-ul dvs. bancar, în timp ce, în realitate, îi trimiteți lui toate datele personale. Directorul de Malware Intelligence de la ESET, David Harley adaugă: "Muncă sau joacă, utilizați HTTPS pentru a accesa webmail-ul. Luaţi în considerare achiziţionarea de acces VPN găzduit. Evitaţi să vă conectaţi la site-uri care transferă informaţii sensibile, banca, de exemplu. "

Există mai multe acţiuni care pot fi luate pentru a vă proteja împotriva diferitelor tipuri de malware. ESET Personal Firewall ce face parte din suita ESET Smart Security 4 permite clienţilor schimbarea configurării, atunci când se conectează la o rețea Wi-Fi publică şi blochează automat tot traficul inbound (la intrare).

Riscuri de securitate prezente în momentul în care utilizați Wi-Fi gratuit:
·    Interceptarea autentificarii de tip „Evil twin“ (rețele înființate de hackeri pentru a semăna cât mai mult cu hotspot-uri Wi-Fi reale)
·    Încercări de atacuri „0-day“ asupra sistemului de operare sau aplicațiilor (un atac printr-o modalitate încă neîntâlnită)
·    Sniffing (software sau hardware ce poate intercepta și cataloga traficul de date dintr-o rețea)
·    Scăpări de date confidenţiale (atac de tip ”man-in-the-middle”)

Cum să îți protejezi computerul:
·    Asigurați-vă că porturile de trecere VPN sunt activate, dar nu permiteți multe porturi free-for-all
·    Utilizați HTTPS pentru accesarea webmail
·    Evitați protocoale care nu sunt codate acolo unde este posibil
·    Dezactivați partajarea de fișiere, directoare, servicii
·    Evitați conectarea la site-uri care transferă informații sensibile, spre exemplu către banca dvs.
·    Asigurați-vă că folosiți soluții solide de firewall, antimalware, HIPS

Bucuresti, 30.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *