free download 78 travel guides written by experts

5 lucruri interesante pe care nu le stiai despre cafea

Cafeaua am putea spune ca a devenit un veritabil ritual pentru milioane de oameni din intreaga lume in conditiile in care aceasta este bautura care da startul diminetilor. Despre cafea stim o multime de lucruri in prezent datorita faptului ca aceasta are o istorie foare indelungata si a fost studiata amanuntit de-a lungul timpului de catre diversi cercetatori din intreaga lume.

Rezultatele ce au iesit la iveala au fost unele de-a dreptul spectaculoase, chiar daca pentru cei mai multi dintre noi cafeaua ramane doar o bautura care ne umple de energie si ne ajuta sa ne concentram mult mai bine in activitatile pe care le desfasuram.

Pentru ca si noi iubim cafeaua la fel de mult precum o faci si tu, am pregatit pentru tine lucruri interesante pe care cu siguranta nu le stiai despre cafea si care te vor face sa iti indragesti si mai mult ceasca de cafea.

lucruri interesante pe care nu le stiai despre cafea

sursa foto

1. Cafeaua poate preveni numeroase afectiuni.

Conform unor studii de specialitate, cafeaua pare a avea capacitatea de a preveni aparitia unor afectiuni numeroase, printre care se numara: diabetul de tip II, cancerul de colon sau hipotensiunea arteriala. Trebuie insa mentionat faptul ca este recomandat sa consumam cafea doar in cantitati moderate pentru a ne putea bucura de astfel de beneficii, altminteri aceasta poate deveni ea insasi o problema pentru organsim.

2. Cafeaua stimuleaza activitatea creierului si creste capacitatea de concentrare.

Un lucru mai putin stiut despre cafea este faptul ca aceasta are o actiune pozitiva asupra activtatii creierului, ceea ce are ca si rezultat o capacitate de concentrare mult mai mare. Acest lucru se datoreaza continutului de cofenina pe care il regasim in fiecare boaba de cafea. Aceasta este si motivul pentru care ne simtim mai energici dupa ce consumam o ceasca de cafea.

3. Cafeaua este o sursa importanta de antioxidanti si nutrienti.

Un alt motiv pentru care sa iubesti si mai mult cafeaua se datoreaza faptului ca aceasta are in componenta sa o serie larga de antioxidanti si nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului. Boabele de cafea nu sunt numai gustoare, ci ele contin totodata si magneziu, potasiu si niacina (cunoscuta ca vitamina B3). Evident, trebuie sa reamintim faptul ca ele contin cafeina, care poate reduce oboseala si poate imbunatati vigilenta.

4. Cafeaua te ajuta sa scapi de starea de somnolenta.

Desi poate acest lucru nu reprezinta o noutate sau vreun secret, cert este faptul ca o ceasca de cafea iti poate fi mai mult decat benefica atunci cand spre exemplu ai avut parte de o noapte in care nu te-ai putut odihni in mod corespunzator.

Cafeaua te va ajuta sa combati mult mai usor aceasta stare, astfel ca te vei putea concetra mult mai bine pe activitatile pe care le desfasori. Cafeaua insa nu trebuie sa se transforme intr-un substituent pentru somn.

5. Cafeaua ajuta la combaterea depresiei.

In urma unui studiu efectuat de Institutul National de Sanatate din SUA a descoperit ca persoanele care beau in medie patru cesti de cafea pe zi sunt cu 10% mai putin predispuse depresiilor decat cele care nu consuma cafea. Este important de mentionat faptul ca acest efect a fost observat doar la cafea si nu si la alte bauturi cofeiniziate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *