free download 78 travel guides written by experts

5 idei istețe despre cum să-ți organizezi biblioteca

Dacă ai obiceiul de a-ți înghesui cărțile pe rafturi și de a așeza noile achiziții de la Compania de Librării București sau cele recent citite oriunde găsești un spațiu liber, este timpul să-ți îmbunătățești abilitățile de organizare. Un sistem solid de aranjare a cărților nu doar că te va ajuta să găsești mai rapid titlurile pe care le cauți, însă te va motiva să dedici mai mult timp lecturii.

Organizarea cărților din bibliotecă nu este nici complicată, nici nu durează zile întregi. Îți oferim în continuare 5 idei istețe de a-ți aranja eficient biblioteca.

cum sa iti organizezi biblioteca

sursa foto

1. Separă cărțile cu coperte cartonate de cele cu coperte brosate

Separă volumele cu coperte cartonate de cele cu coperte brosate pentru a obține un aspect mai ordonat și mai curat al rafturilor. De asemenea, acesta este un mod recomandat de organizare pentru persoanele cu memorie vizuală.

2. Aranjează cărțile după culoare

Această strategie de organizare este ideală pentru cititorii care tind să asocieze anumite povești cu coperțile cărților acestora, ori pentru genul de persoane atrase de idea unor rafturi statement. Cea mai bună parte a acestei metode este că poți deveni foarte creativ: grupează culorile, încearcă un pattern ombré sau optează pentru un aspect al curcubeului.

3. Organizează cărțile în funcție de gen sau subiect

Grupează romanele polițiste, ghidurile de călătorie, romanele ce fac parte din literatura engleză a secolului 18 și așa mai departe. Organizându-ți biblioteca în funcție de genul literar sau de subiect, vei reuși să găsești cu ușurință cărțile pe care ai chef să le citești ori care tratează un subiect de care ești interesat. De exemplu, vei ști exact unde să cauți lucrările ce îți satisfac curiozitatea cu privire la Al Doilea Război Mondial sau dacă vrei să te delectezi o poveste romantică într-o seară de weekend.

4. Așează-ți cărțile preferate în față și în centru

În loc să-ți înghesui titlurile favorite printre restul cărților, iar apoi să scanezi ore în șir rafturile pentru a le găsi, așează-le în față și în centru.

5. Organizează cărțile în ordine alfabetică

Organizarea alfabetică funcționează de minune dacă ții minte mai degrabă titlurile cărților și numele autorului decât genurile literare și ideile principale ale romanelor. Este o metodă potrivită și în cazul în care colecția ta de cărți este atât de mare, încât ți-ai putea deschide propria biblioteca. În plus, dacă vrei să împrumuți o carte unui prieten, vei ști exact unde s-o găsești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *