free download 78 travel guides written by experts

5 destinații exotice de Revelion

Revelion 2020 tocmai a trecut, dar mulți se gândesc deja la următorul. Dacă și tu îți faci planuri pentru Revelionul următor, poți lua în calcul o destinație exotică.

Așadar, dacă nu ești pasionat de ski și îți este dor de temperaturile ridicate, destinațiile de mai jos sunt alegerea perfectă pentru noaptea de Anul Nou.

destinatii revelion 2021

sursa foto

Panama

Cunoscută drept intersecția Americilor, Panama este un loc unic, unde America de Nord și America de Sud se întâlnesc, dar și locul unde Oceanul Pacific îmbrățișează Oceanul Atlantic. Dat fiind faptul că este o țară mult mai dezvoltată decât vecinele sale din America Centrală, Panama beneficiază de o infrastructură modernă și o mare popularitate în rândul turiștilor.

Pe lângă faptul că localnicii sunt foarte ospitalieri, iar peisajul te lasă fără cuvinte, Panama are și o istorie bogată. Aceasta a fost cândva sub apă, apa care separa America. În plus, în trecut, ea a fost și podul folosit de spanioli pentru a transporta aurul din Peru în Spania. Dacă ajungi în Panama trebuie să vezi ruinele primului oraș (Panama Viejo) și să mergi pe străzile Casco Viejo, construite în anii 1600. De asemenea, pe lângă istoria bogată, această țară beneficiază și de temperaturi ridicate, tot timpul anului.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea despre această parte de lume trebuie neapărat să vezi ofertele de la Dertour pentru o vacanta de neuitat in Panama.

Maui, Hawaii

În cazul în care vrei să-ți petreci ultima zi din an cu valuri, temperaturi ridicate și cu un apus de soare care pare ireal, Hawaii este destinația perfectă. Ocupând o suprafață de 1,883 km pătrați, insula Maui este cea mai mare insula din arhipelagul hawaiian. Odată ajuns aici o să rămâi uimit atât de peisaj, cât și de numeroasele destinații turistice.

De exemplu, poți alege să mergi în excursie pe vulcanul Haleakala, să te bucuri de plajele idilice ale insulei și să vizitezi Valley State Park, Banyan Tree Park și Old Lahaina Luau.

Dubai

Te-ai întrebat vreodată ce loc exotic se mândrește cu cele mai extravagante artificii de Anul Nou? Răspunsul se află în Golful Persic, pe coasta Emiratelor Unite, mai exact în Dubai. Aici poți admira cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa – care are 163 de etaje și 828 de metri.

Însă, Dubai este cunoscut și pentru restaurantele sale – precum Cavalli Club Dubai, dar și pentru centrele comerciale. Dubai este despre inovație și despre proiectele îndrăznețe. Fie că alegi să te relaxezi pe plajă, sub soarele dogoritor, ori să te plimbi pe Sheik Zayed Road – acest paradis din mijlocul deșertului merită vizitat, iar Anul Nou este ocazia perfectă.

Madeira, Spania

Temperaturile crescute pe tot parcursul anului, vegetația tropicală luxuriantă și unele dintre cele mai mari spectacole de artificii din lume fac din Madeira unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a petrece Revelionul. Exotica insulă sărbătorește sosirea noului an cu un spectacol magic de lumini care poate fi admirat pe cerul din Funchal. Golful Funchal și dealurile din jurul orașului oferă o panoramă excelentă.

Așadar, pentru o experiență de neuitat de Anul Nou alege Madeira.

Alter do Chão, Pará, Brazilia

Cunoscută sub numele de Caraibele din Brazilia, plaja de la Alter do Chão este considerată cea mai frumoasă plajă cu apă dulce din lume. Situată pe râul Tapajós, în nordul statului Pará, Alter do Chão – cu nisipul său curat și apa caldă și limpede este o destinație turistică pe care mulți o aleg, indiferent de anotimp.

În ajunul Anului Nou, în ultimii ani, Alter do Chão a găzduit una dintre cele mai bune petreceri din țară, Vai Tapajós. Petrecerea încep în data de 27 decembrie și continuă până în Ziua Anului Nou. În noaptea de Anul Nou, organizatorii îi duc pe toți participanții pe râul Tapajós, pe o plajă secretă, și petrec în acel loc până în zori.

Dacă îți este dor de soarele verii și vrei să te relaxezi în noaptea dintre ani într-un loc exotic, destinațiile de mai sus sunt unele dintre cele mai bune alegeri în materie de vacanțe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *