free download 78 travel guides written by experts

4HR a adus certificarea ROI in Romania

4 HR va lansa  programul de evaluare financiară a investiţiilor în Capitalul Uman – ROI, program care, la acest moment, a reuşit să revoluţioneze peste 3.000 de companii din aproximativ 45 de state din întreaga lume.

4HR, cea mai nouă divizie a United Business Development România, în parteneriat cu ROI Institute, anunţă lansarea pe piaţa din România a programelor de instruire şi implementare a ROI Methodology – instrument principal pentru optimizarea programelor de training, dezvoltarea forţei de muncă şi a resurselor umane, dar şi a tehnologiei şi calităţii.

În perioada 25-27 iunie 2007, primii 12 specialişti în resurse umane din România încep procesul de certificare în metodologia ROI.

ROI (Return of investment) reprezintă un proces complet pentru dezvoltarea abilităţilor de măsurare în termeni financiari a impactului iniţiativelor şi proiectelor organizaţionale. Acest program vine ca răspuns la nevoia manifestată de reprezentanţii Top Management-ului de a vedea care este valoarea adusă de anumite proiecte, iniţiative, programe sau procese implementate în scopul dezvoltării Capitalului Uman.
 
Procesul de certificare ROI este creat pentru cei implicaţi sau responsabili de implementarea şi/ sau coordonarea proiectelor în propriile organizaţii. Majoritatea participanţilor au una dintre  următoarele poziţii: HR Director, HR Manager, HR Specialist, Training Manager, OD Manager, IT Manager, Quality Manager, Marketing Manager sau Project Manager.

Implementarea acestui program va permite participanţilor să îmbunătăţească eficienţa programelor derulate în cadrul organizaţiei, să extindă implementarea programelor care şi-au dovedit succesul, să modifice sau să întrerupă programele ineficiente. De asemenea, în urma desfăşurării acestui program, participanţii vor putea să crească gradul de influenţă pe care îl au în cadrul organizaţiei, fiind acum  capabili să demonstreze valoarea financiară a funcţiunii lor.

„Prin introducerea ROI Methodology, specialiştii în resurse umane, în instruire şi dezvoltare, în procese organizaţionale vor putea oferi valoare adăugată companiilor pe care le reprezintă, succesul acestor programe putând fi măsurat cu ajutorul metodologiei ROI.” a declarat Urania Cremene, Business Unit Manager 4HR.

Măsurarea resurselor financiare investite în training-uri şi dezvoltare de personal a câştigat multă vizibilitate în ultimii ani. Datele statistice arată că aproximativ 20 – 25% dintre companiile din întreaga lume utilizează ROI ca instrument de evaluare. În prezent, implementarea ROI  este considerată ca fiind în continuă extindere, mai mult de 78% dintre organizaţii planificând utilizarea acestui instrument de evaluare în viitorul apropiat.

ROI Methodology™ a fost dezvoltată de Dr. Jack J. Phillips în anii ‘70, revizuită în urma aplicării şi utilizării ei în anii ’80, şi implementată la nivel global în anii ’90. Prima implementare a metodologiei în afara Statelor Unite ale Americii a avut loc în anul 1992, în Africa de Sud.

Despre UBD
UBD este un holding cu acţionariat american, structurat în divizii specializate pe arii specifice de expertiză, care îşi concentrează activitatea în Europa Centrală şi de Est pe două mari direcţii: soluţii de dezvoltare profesională a capitalului uman şi soluţii de optimizare a proceselor şi sistemelor organizaţionale.

UBD operează în prezent cu câte 3 divizii atât în România (AchieveGlobal, KT, 4HR), cât şi în Polonia (AchieveGlobal, KT, LDI), reprezentând ca partener strategic organizaţii de prestigiu precum AchieveGlobal (www.achieveglobal.com), Kepner-Tregoe (www.kepner-tregoe.com), Workitect (www.workitect.com) şi ROI Institute (www.roiinstitute.net).

AchieveGlobal România este o companie-lider pe piaţa autohtonă de training şi are ca activitate conceperea şi implementarea soluţiilor de training pentru angajaţii companiilor ce activează în Romania care doresc să-şi îmbunătăţească tehnicile de comunicare cu clienţii.

Kepner-Tregoe asigură servicii de consultanţă şi instruire pentru organizaţii la nivel mondial, contribuind la construirea avantajelor competitive prin utilizarea unor abordări sistematice care au ca rol îmbunătăţirea unor aspecte importante ale business-ului companiilor.

4HR este o nouă divizie a United Business Development Romania, lansată în 2007, după o experienţă extensivă pe piaţă şi în urma cercetărilor care demonstreză nevoia profesioniştilor în HR de a acumula mai multe cunoştinţe de business.

ROI Institute, prezent în România prin 4HR, asigură servicii de măsurare şi evaluare a programelor de training, a resurselor umane, a tehnologiei iniţiativelor şi a programelor de creştere a calităţii. În prezent, metodologia ROI Institute este utilizată în peste 45 de ţări, în organizaţii atât din sectorul public cât şi din cel privat.

Bucuresti, 27.06.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *