free download 78 travel guides written by experts

465.000 de romani au urmarit la Realitatea TV editia speciala cu supravietuitorii exploziilor

din mina Petrila

Aproximativ 465.000 de români din mediul urban au urmărit, în medie, în fiecare minut, la Realitatea TV, ediţia specială realizată de Mihai Tatulici cu supravieţuitorii exploziilor din mina Petrila, aflaţi în salonul 10 din Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Potrivit datelor furnizate de Gfk România, televiziunea de ştiri a fost lider de piaţă duminică, între orele 17.15 şi 17.45, cu o audienţă medie de 4,1 şi 11.2% cotă de piaţă. Totodată, Realitatea TV a fost cea mai urmărită televiziune din România şi în intervalele 10:00-11:00 şi 11:00-12:00.

Minutul de aur al postului a fost înregistrat la ora 17.22, când 543.000 de telespectatori urmăreau la Realitatea TV interviul primului ministru la ieşirea din salonul răniţilor.

În cadrul ediţiei speciale, primul miner care şi-a povestit aventura a fost Cristea Nicolae, membru al celei de-a treia echipe de salvare, surprins de explozie la intrarea în galerie. A povestit cum şi-a scos colegii, "pe şeful de echipă Alexa Marcel, pe "Doctorul", cu care câştigase sâmbăta trecuta Campionatul Naţional de Salvatori". Cristea consideră că cel mai important rol în salvarea lor l-a avut colegul Sorin Holinger. "Dacă m-am întors după colegii mei după explozie, după ce mă tăvălise bine, înseamnă că asta e menirea mea, să fiu salvator", a spus Cristea Nicolae.

Un alt miner, Badea Vasile, a povestit la Realitatea TV cum a intrat în mină cu a doua echipă de salvare. "În prima îl scosese pe Stoian Vasile, pe urmă l-am scos pe Maţan, pe urma pe "Muşchi", noi aşa îi ziceam, al treilea a fost şeful, Alexa Marcel, pe urmă pe Holinger… pe urmă a venit explozia", îşi aminteşte el. Badea Vasile şi-a pierdut toţi ortacii din echipă, cu unii dintre ei câştigase sâmbăta trecută Campionatul Naţional al Salvatorilor. El consideră că nu s-au schimbat prea multe lucruri în ultimul timp în zonă, căci "aici era o zonă defavorizată şi aşa a rămas".

12 persoane au murit şi alte 14 au fost rănite în urma celor două deflagraţii produse sâmbătă, la interval de aproximativ trei ore, în subteranul minei Petrila. Printre cei care şi-au pierdut viaţa se află şi patru salvatori care coborâseră în mină să-i scoată pe ortacii blocaţi în galerie.

Bucuresti, 17.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *