metalshow

40 de ani de la primul meci de tenis în scaun rulant

La București are loc a doua ediție a singurei competiții internaționale din România categoria ITF 3

În 2016 se aniversează 40 de ani de la prima partidă de tenis în scaun rulant. În acest moment, în lume există un circuit de peste 170 de turnee de tenis în scaun rulant printre care se numără și trei turnee românești.

În ordine cronologică, primul dintre ele este Bucharest Open Wheelchair Tennis care se va desfășura în perioada 5-8 mai 2016, la Arenele BNR. Acesta va fi urmat de Napoca Open Wheelchair Tennis și de Oradea Open Wheelchair Tennis.

1976 constituie anul de naștere al tenisului de câmp în scaun rulant, când americanul Brad Parks a lovit pentru prima oară mingea dintr-un scaun cu rotile. Fost schior de perfomanță, Brad Parks suferise un accident în urma căruia a fost nevoit să se deplaseze într-un scaun cu rotile. Date fiind aceste condiții, lui i-a venit ideea de a iniția apariția unui nou sport. În scurt timp, tenisul în scaun rulant a devenit unul dintre cele mai populare din lume. Pe continentul european, Franța a fost prima țară care a pus în funcțiune un program de tenis în scaun cu rotile.

În acest context, la București va avea loc, în perioada 5 – 8 mai 2016, la Arenele BNR, a doua ediție a Bucharest Open Wheelchair Tennis, categoria ITF3. Prima ediție a avut loc în perioada 28 – 30 august 2015 la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, sportivi din toată lumea și din România concurând la categoria ITF Futures Series. Bucharest Open Wheelchair Tennis este organizat în parteneriat între Fundaţia Licinium, Federaţia Română de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis. Premiile au o valoare de 12.000 USD.

”Este foarte important pentru noi că în anul în care se aniversează 40 de ani de când se joacă tenis de camp în scaun rulant, la București organizăm deja cea de-a doua ediție a turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis. Deși distanța în timp este mare, suntem siguri că vom recupera foarte repede și că vom reuși să ne atingem obiectivul – acela de a introduce Bucureștiul pe scena circuitelor puternice de tenis în scaun rulant.” – a declarat Cosmin Jurcan, președintele turneului Bucharest Open Wheelchair Tennis.

Având un tablou de 72 de sportivi din 20 țări, turneul se va desfășura pe terenurile de tenis ale Arenelor BNR, la categoriile Men, Women, Quad.

Detalii despre turneul Bucharest Open Wheelchair Tennis pot fi urmărite pe www.bowt.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *