Shadow

4 mituri despre bicicletele electrice. Cum te ajută un magazin biciclete să faci alegerea corectă

Mulți oameni se întreabă “de ce să cumpăr o bicicletă electrică, când una obișnuită, fără motor, este suficientă pentru mine?” O persoană care cumpără o bicicletă electrică, știe de ce o face. Unde găsești o varietate mare de biciclete electrice? Desigur că la un magazin specializat.

Ce ar trebui să îți ofere un magazin de biciclete

Dacă cauți un magazin biciclete, să știi că ești pe drumul cel bun. Un magazin biciclete București ar trebui să îți ofere:

  • posibilitate de ridicare din showroom
  • plată în rate
  • o gamă variată de branduri
  • consultanța gratuită pentru alegerea produselor, etc.

Încă de la apariția lor, bicicletele electrice au fost imediat înconjurate de un număr mare de mituri, dintre care multe par plauzibile și au o bază rațională, iar altele sunt puțin mai mult decât sperietoare.

bicicleta electrica mtb Sursa foto bikexcs.ro
Sursa foto bikexcs.ro

Mituri legate de bicicletele electrice

Bicicletele electrice sunt foarte grele

Bicicletele electrice sunt vizibil mai grele decât cele nemotorizate atunci când compari cifrele de pe cântar. Diferența va fi simțită dacă vei purta bicicleta asupra ta pentru o perioadă lungă de timp. Și totuși, este practic imposibil de distins „în mișcare” atunci când se compară biciclete dintr-o clasă de greutate similară. Poate părea o diferență mare, dar aceasta este cam cât cântărește un rucsac împachetat pentru o zi lungă pe trasee montane și, să fim sinceri, nu interferează deloc cu plăcerea călătoriei.

Este foarte greu de pedalat cu motorul oprit

Da, există o rezistență la rotația pedalei pe toate modelele de biciclete electrice. Cu toate acestea, cel mai bine este să nu rămâi fără asistență motorizată, așa că merită să îți rezervi timp pentru a-ți planifica traseul și a selecta nivelurile de asistență, astfel încât să nu te trezeși cu bateria goală înainte de o ascensiune dificilă.

Bateria se descarcă rapid

Dacă pedalezi mereu la putere maximă, poți rămâne fără energie destul de repede. Dar majoritatea proprietarilor de biciclete electrice renunță rapid la experimentele cu maxima – pentru o funcționare normală, capacitatea pe care o oferă o bicicletă electrică la puterea maximă a motorului este pur și simplu prea mare. Acestea sunt bune pentru a lua cu asalt instantaneu cele mai abrupte urcări, dar o setare medie sau chiar minimă este suficientă pentru mersul normal.

Cu o bicicletă electrică, trebuie să înveți din nou să mergi pe bicicletă

Bicicletele electrice moderne nu diferă prea mult de o bicicletă standard în ceea ce privește manevrabilitatea, frânarea și alte caracteristici de manevrare. Dacă știi să mergi pe o bicicletă montană normală, nu ar trebui să ai probleme cu bicicleta electrică. Dar unele dintre elementele de bază vor trebui ajustate: distribuția greutății, performanța în viraje și manevrabilitatea bicicletei se vor schimba. În plus, va trebui să te obișnuiești cu sistemul de sprijin. Totuși, asta nu pare a fi o problemă – este distractiv și neobișnuit.

Astfel, acum că unele dintre cele mai des întâlnite mituri au fost dizolvate, gândește-te dacă vrei și merită sa-ți iei o bicicletă electrică. Cu aceasta te va ajuta BikeXcs magazin biciclete. Îndrăznește, întreabă, alege, și bucură-te de o experiență de neuitat pe șaua unei biciclete electrice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *