creative night talks

4 idei de design care îți fac locuința mai frumoasă

Amenajarea locuințelor noastre are, adesea, în vedere ideea de a le face mai funcționale și mai frumoase. Din acest motiv, căutăm mereu cele mai bune soluții care să ne ajute să ne întregim casele. Adesea, acest lucru înseamnă nu doar îmbunătățiri, ci și completarea cu lucruri noi. Cum ne putem face locuințele mai frumoase? Aflați în rândurile de mai jos:

Finisaje ceramice pentru băi și bucătării

Chiar dacă ai o casă ca la carte sau dacă ești în situația de a-ți amenaja locuința, băile și bucătăriile te vor face să te oprești mai atent asupra lor. Dacă, până acum câțiva ani, erau cunoscute doar câteva tipuri de acoperiri și finisări pentru aceste spații, în prezent avem opțiuni foarte diverse.

Vopseaua lavabilă, faianța obișnuită sau vopseaua în ulei par a fi de domeniul trecutului. Materialele moderne, precum faianta decorativa, brâurile ceramice sau chiar sticla securizată sunt la mare căutare. Mobila modernă aduce, adesea, în discuție idei neconvenționale la nivel de amenajare a bucătăriilor, total distincte de ceea ce știam până acum.

Puținele spații rămase neacoperite trebuie să iasă în evidență, lucru care se poate realiza numai folosind finisaje speciale, de regulă, în alte tonuri de culoare decât cele ale mobilierului. Astfel, adesea, putem vedea în bucătării sau băi asocieri neconvenționale de negru și roșu, de alb și galben sau oricare alt tip de combinații. Nu lipsesc inclusiv modele vesele, realizate din faianță decorativă și faianță obișnuită.

idei design casa frumoasa

Photo by Naomi Hébert on Unsplash

Tâmplărie și uși de calitate

Ușile casei tale pot face diferența între o casă modernă și interesant amenajată și o locuință tradițională. Spre exemplu, în ultimii ani, au început să fie foarte căutate ușile albe, de preferat chiar din termopan, tocmai datorită frumuseții lor.

Pe de altă parte, multe persoane preferă să recondiționeze ușile vechi, dându-le viață prin vopsire, lăcuire sau băițuire. Și ușile de lemn au farmecul lor. Realizate din materiale naturale, acestea se potrivesc aproape oricăror tipuri de încăperi.

Chiar dacă tâmplăria termopan este mai estetică și mai ermetică decât orice alt tip de tâmplărie cunoscut, în general, ușile din acest material sunt preferate doar pentru elementele de închidere exterioare. Oricare ar fi alegerea, schimbarea sau recondiționarea ușilor casei reprezintă o etapă importantă în renovarea acesteia.

Schimbarea mobilierului

De la mobila masivă și greoaie, adesea, realizată din lemn masiv, la soluțiile actuale de mobilare, diferențele sunt enorme. Spațiul pe care îl ocupă astăzi mobilierul este cu mult mai redus decât în anii trecuți, așa că poți utiliza mai eficient spațiul casei.

Mobila modernă include ușoare tendințe minimaliste, care te determină să îți organizezi corect locuința, cu toate obiectele pe care le deții. Mobila modulară este din ce în ce mai căutată, în mare parte atât datorită funcționalității dar și a aspectului estetic.

Decorațiuni simpliste

Dacă, în anii trecuți, decorațiunile puteau fi amplasate în orice parte a casei noastre, fără să ne facem griji legate de modul în care se potriveau sau nu cu spațiul, astăzi, suntem foarte atenți la cromatică și la asortare.

În ultimii ani, sunt preferate decorațiunile simple, de tipul plantelor de cameră sau al obiectelor de artă ușor nonconformiste, amplasate discret.

Aceste caracteristici aparțin, de fapt, stilului scandinav, care a pătruns puternic și în țara noastră, ca un curent de design interior din care oricine își dorește să preia un anumit tipar. Astfel, aceste decorațiuni, asociate unui stil simplist al camerelor, în tonuri uni și cu puțin moilier, creează, de fapt, imaginea perfectă a locuinței moderne, elegante dar primitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *