free download 78 travel guides written by experts

4 argumente pentru un ceas de mână automatic

În momentul în care îți dorești să cumperi un ceas de mână, fie că este pentru tine, fie că îl vei face cadou, îți dai seama că oferta pe piaţa de profil este extrem de diversă. Din punct de vedere al mecanismelor de funcționare, ai de ales între două variante: ceasuri automatice sau mecanice și ceasuri care funcționează pe baza unui cristal de cuarț. Deși ceasurile cuarț au o precizie mai mare în ceea ce priveşte indicarea orei, ceasurile automatice sunt mult mai apreciate. De ce? Pentru că există cel puţin 4 argumente pentru care acest tip de ceasuri de mana sunt considerate emblematice.

Durabilitatea și fiabilitatea unui ceas automatic

Dacă ţi-ai propus într-adevăr să faci o investiţie consistentă, atunci cu siguranță varianta unui ceas cu mecanism automatic este cea mai bună. Un astfel de ceas oferă atât un grad mare de durabilitate cât și o fiabilitate remarcabilă pentru o perioadă îndelungată de timp. De multe ori ceasurile automatice sunt văzute ca o moștenire demnă de a fi lăsată generațiilor viitoare. Aşadar, dacă ești dispus să investești o sumă mai mare de bani, vei obține un obiect cu valoare emoțională care să fie transmis din tată în fiu.

Design-ul și calitatea materialelor

Atunci când vine vorba despre ceasuri de mână, cele mai elegante și carismatice formate le regăseşti la categoria ceasurilor automatice. Indiferent dacă vorbim despre un design clasic sau unul avangardist, ceasurile automatice sunt accesorii atemporale care vin să completeze perfect orice ținută, indiferent de ocazie.

În plus, materialele folosite pentru realizarea unui ceas automatic sunt de calitate superioară, cu o compozitie aparte care implică și o prelucrare de mare rafinament. Acest lucru se poate observa la o simplă inspecție a produsului înainte de cumpărare: sticla este foarte clară, finisajul carcasei este minuțios lucrat, iar cadranul are un aspect deosebit care îți atrage atenția din primul moment.

ceas automatic

Mecanismul de funcționare și întreținerea ceasului

Un ceas automatic trebuie întors atunci când este pus la încheietura mâinii. Mai departe, întreținerea practic înseamnă doar purtarea constantă, motiv pentru care este foarte apreciat în rândul pasionaților de ceasuri și nu numai. Mentenanța minimă, care asigură o bună funcționare a ceasului chiar și la ani distanță de la achiziționare, constă în păstrarea lui într-o cutie cu dispozitiv automat de întors ceasul şi curăţarea mecanismului la un interval de 2-3 ani la un centru specializat.

Transmite stil, prestanță și eleganță
Fără doar și poate un ceas automatic este cea mai bună alegere atunci când vrei un accesoriu care să transmită eleganță, stil și prestanță. Vrei să pari impunător într-o întâlnire de afaceri? Alege un costum business la care să asortezi un ceas automatic pe curea metalică și vei părea un tip cu gusturi bune. Poți folosi acest truc și atunci când mergi la un interviu pentru un job pe care ți-l dorești mult.

În ciuda faptului că este un clișeu, prima impresie contează, iar ceasul potrivit te va ajuta să proiectezi o imagine bună. Datorită design-ului, mecanismului de funcționare și meticulozității cu care este realizat, ceasul automatic reprezintă un accesoriu care va fi apreciat şi observat în orice împrejurare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *